Külföld

2013.06.10. 14:25

Tíz év alatt 65 nőt támadt meg a kazanyi rém

A dél-oroszországi Kazanyban hétfőn elfogtak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 10 év alatt legalább 65 nőt erőszakolt meg - közölte a Tatár Köztársaság belügyminisztériumának sajtószolgálata.

A gyanúsított ellen tavaly nyáron adtak ki körözést, és külseje leírását rendszeresen közzétették a sajtóban és a belügyi tárca honlapján. Ennek ellenére csak most jelentkezett a rendőrségen egy betelefonáló azzal, hogy Tatárföld fővárosában látott egy a keresett személyre hasonlító férfit.

A rendőrök az egyik ház udvarán fogták el a gyanúsítottat, aki ellenállást tanúsított, majd úgy tett, mint aki nem beszámítható. Ujjlenyomatai alapján azonban gyorsan azonosították azzal a körözött személlyel, aki 2003-tól sorozatban erőszakolt meg 15-25 év közötti lányokat, fiatal nőket. Korábban a belügyi jelentések még fiatalabb, 10 éves kislányok megerőszakolásáról is szóltak.

A férfi előbb az utcán kifigyelte áldozatait, napirendjüket, s csak az után támadta meg őket, hogy meggyőződött róla, senki sem érheti tetten. A lányokat többnyire a lakóházak lépcsőházában fogta el és késsel kényszerítette őket arra, hogy a felső emeletekre menjenek vele, ahol erőszakoskodott velük. Máskor szomszédként bemutatkozva hatolt be áldozatai lakásába azzal az ürüggyel, hogy csőtörés miatt elárasztották vízzel az ő lakását.

Az 1973-as születésű kazanyi erőszaktevő korábban rablásért ült börtönben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!