Külföld

2013.05.14. 05:36

Perújítást kért fegyveres rablási és emberrablási ügyében O.J. Simpson

Fegyveres rablási és emberrablási ügyében perújítást kért hétfőn Las Vegasban O.J. Simpson, a profi amerikaifutball-liga (NFL) egykori csillaga és volt mozisztár.

MTI

A 65 éves Simpson kilencéves börtönbüntetését tölti, amiért 2007-ben két sportemléktárgy-kereskedőtől egy Las Vegas-i szállodai szobában fegyverrel próbált meg elvenni több olyan relikviát, amely korábban az ő tulajdonát képezte. Az egykori híresség a volt ügyvédje, Yale Galanter inkompetenciájára és összeférhetetlenségére hivatkozott perújítási kérelmében.

O.J. Simpson új jogi képviselői a hétfőn kezdődött bírósági meghallgatáson kijelentették, hogy Galanter, aki 700 ezer dollárt vett fel a szolgálataiért, félrevezette ügyfelüket. Az ügyvéd egyebek között előre tudott arról, hogy Simpson a szállodában vissza akarta szerezni egykori tárgyait a kereskedőktől, mert azokat a saját tulajdonának gondolta. Erről azonban Galanter nem kívánt tanúskodni a 2008-ban lezárult perben. A volt jogi képviselő azt sem közölte ügyfelével, hogy vádalkut köthetett volna.
Yale Galantert a tervek szerint pénteken hallgatja meg a bíróság. Az egykori sportolót egyébként életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhették volna.

Simpsonnak az "évszázad perének" kikiáltott 1995-ös, a televíziók által élőben közvetített tárgyalásán, amikor azzal a vádolták, hogy megölte feleségét és annak szeretőjét, egy tűt sem lehetett leejteni a teremben. Ezúttal sok üres hely volt a padsorokban.
Az 1995-ös feleség- és szeretőgyilkossági perben Simpsont felmentették. Egy későbbi polgári peres eljárásban azonban felelősnek ítélték a halálesetekért, és 33,5 millió dollár kártérítést rendeltek el a két áldozat, Nicole Brown Simpson és Ronald Goldman családjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!