Külföld

2012.05.04. 06:09

''Bin Laden-téglák'' eladók

Oszama bin Laden-téglákat" árul egy férfi Pakisztánban, mármint annak az elbontott háznak a tégláit, amelyben a terroristavezér utoljára rejtőzködött és a halálát lelte.

MTI

Oszama bin Laden hat esztendőn át húzta meg magát a háromszintes épületben. A téglaárus vállalkozó 1 millió forintnyi összegért jutott hozzá az ingatlanhoz, a pénzt a pakisztáni kormánynak fizette ki, vállalva, hogy elbontja az épületet. A férfi, Sakil Ahmed Juszufzai februárban eleget is tett a szerződésnek, és azóta turistáknak kínálja a téglákat malterostul. Teszi ezt annak ellenére, hogy az al-Kaida terrorszervezet - ennek volt a vezetője bin Laden - halállal fenyegeti.

"Egyáltalán nem félek, de néha felmerül bennem, hogy veszélybe sodortam a családom. A feleségem retteg, és ha a szokásosnál később megyek haza, azt hiszi megöltek, vagy elraboltak" - idézte a férfit a francia AFP hírügynökség alapján a brit Metro újság.

A téglaárus szerint bin Laden búvóhelyének lerombolása megmutatta a világnak, hogy Pakisztán a terrorizmus ellen van.

Bin Ladennel az Egyesült Államok kommandósai végeztek tavaly májusban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!