Külföld

2012.04.24. 14:58

Robin Gibb saját szerzeményének dallamára ébredt fel a kómából

Saját szerzeményének dallamára ébredt fel a kómából Robin Gibb, a legendás Bee Gees együttes egykori énekes-dalszerzője, akinek korábban alig tíz százalék túlélési esélyt adtak az orvosok.

MTI/AP/Reuters

A 62 esztendős zenész több mint egy héttel ezelőtt esett kómába, múlt szombaton tért magához. Gibb első klasszikus művének, a Titanic áldozatainak emlékére írt rekviemjének a dallamaira tért magához - mondta el a zenész fia, Robin-John Gibb.

Az énekes tüdőgyulladást kapott, emiatt a londoni központi kórházba került, így nem tudott részt venni a fiával közösen komponált Titanic-rekviem londoni premierjén sem. Gibb régóta rákban szenved, egy daganatot el is távolítottak vastagbeléből, majd márciusban ismét megműtötték.

Fia szerint a szakemberek kevesebb mint tíz százalék esélyt adtak Gibbnek a túlélésre. Családtagjai azonban kitartottak mellette, és minden nap beszéltek hozzá, illetve Bee Gees-nótákat játszottak le neki. A zenész orvosa szerint Gibb teljesen öntudatánál van és képes a beszédre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!