Külföld

2012.04.20. 08:39

Orbán Viktor és Robert Fico jövőhéten találkoznak

Megerősítette Orbán Viktor és Robert Fico jövő heti találkozóját a szlovák külügyi tárca.

MTI

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter a Martonyi Jánossal tartott csütörtöki találkozóját követően a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek elmondta: a megbeszélésen megerősítették Orbán Viktor és Robert Fico jövő héten esedékes találkozóját.

Erre a találkozóra a tervek szerint Varsóban április 26-án kerülhet sor a visegrádi négyek találkozóján. A szlovák külügyi tárca vezetője a TASR-nek ezen kívül megerősítette azt is, hogy a jövő hónapban a visegrádi négyeknek a Magas-Tátrában tartandó államfői szintű találkozójára meghívást kap Magyarország - akkorra már hivatalos beiktatásra váró - új államfője, Áder János is.

"Martonyi Jánossal kölcsönösen megerősítettük az előzékeny együttműködés filozófiáját" - nyilatkozta a szlovák diplomácia vezetője. "Megerősítésre került a június 1-jén esedékes budapesti látogatásom is" - tette hozzá. Elmondta: a látogatás kapcsán magyar partnerével megegyeztek abban, hogy ebben az időpontban már bővebb tartalmú tárgyalásokat folytathatnak. Rámutatott: addigra Szlovákia kinevezi a két ország 12 vegyes bizottságának társelnökeit, és mindkét fél konkrét formába önti a nyitott kérdések megoldására vonatkozó elképzeléseit.

"Ez azt jelenti, hogy ebben a pillanatban nincs szükségünk jelképességre. Nem vagyunk krízishelyzetben. Éppen ellenkezőleg, mivel a látogatás tartalmára és lényegére akarunk összpontosítani, ezért egyeztünk meg ebben az időpontban és abban is, hogy kommunikálni fogunk a diplomácia csatornáin keresztül" - összegezte Miroslav Lajcák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!