Külföld

2012.04.13. 11:36

Észak-koreai rakéta - Visszafogottságra int India, Kína és Oroszország

India, Kína és Oroszország külügyminiszterei felelősségteljes magatartásra és visszafogottságra szólítottak fel pénteken Moszkvában az észak-koreai rakétaindítással kapcsolatban.

MTI/AFP

Szergej Lavrov a kollégái - Szomanahalli Mallaiah Krisna indiai és Jang Csie-cse (Yang Jiechi) kínai miniszter - társaságában megtartott sajtóértekezleten hangoztatta: meg vannak győződve arról, hogy ezekre a kihívásokra csak politikai-diplomáciai eszközökkel szabad válaszolni.

A politikus szólt arról, hogy összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) rendkívüli ülését, amely majd reagál a történtekre. Lavrov azonban sietett hangsúlyozni, hogy haszontalan minden további szankció Észak-Koreával szemben. Hozzátette, hogy az ülésén a BT határozatának megsértését fogja megvizsgálni, de a válasznak kiegyensúlyozottnak kell lennie. India, Kína és Oroszország úgy véli, hogy a helyzet rendezése szempontjából újabb büntetőintézkedések nem járnának haszonnal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!