Külföld

2012.03.01. 16:44

Videó rögzítette az öngyilkosságra készülő nő megmentését

Kisgyermekével készült a halálos ugrásra egy kínai nő a pekingi forgalmas Kuanghua (Guanghua) közúti hídon, amikor az odaérkező motoros rendőr megállt, hogy visszatartsa.

MTI

Az életmentés rövid drámai képsorait rögzítette a kínai fővárost behálózó videorendszerek egyik kamerája.

A rövidfilmen egy 30 év körüli hosszú hajú nő, kezében vastag kabátot és sapkát viselő kisgyerekével készül a híd korlátján átvetni a lábát, mikor a háttérben az elhaladó gépkocsik mellett megjelenik a sárga mellényes, egyenruhás rendőrmotoros.

A rendőr a vele készült interjúban elmondta, hogy a videofelvételek figyelésével foglalkozó osztályról érkezett telefonhívás nyomán küldték a helyszínre, mondván, a hídon egy nő jó ideje gyanúsan viselkedik, az út menti korláton ül. A járőr, tartva attól, hogy megijeszti őt, őpedig leveti magát, az éppen ugrásra készülő nőtől kétméteres távolságra állította le a motorját.

Li Vang-tung (Li Wangdong) elmondta, és a zártláncú videofelvételén is jól látszik, hogy amikor odaért, az asszony táskája a 7-8 méteres magasságból éppen lezuhant az útra. A rendőr rohanva a derekánál ragadta meg a már lendületben lévő, öngyilkosságra készülő nőt, s szinte ezzel egy időben egymás után autósok álltak meg, siettek a segítségére. Igyekeztek a virágtartóba kapaszkodva ellenálló nő kezéből a gyerekét kivenni, feszítő lábait a korlátból kiakasztani.

A kisgyerek végül egy járókelőhöz kerül, a zaklatott nőt a rendőr húzta el. Végül - ez a képeken már nem látszik - az őrszobán kötöttek ki, ahol kiderült, hogy a nőt magánéleti problémája indította arra, hogy véget vessen a maga és csemetéje életének.

Az életmentő akció február 12-én délután egy óra után történt, a felvételt és a rendőrrel készült interjút a Peking Televízió hetekkel később közölte. A sina.com honlapon is elérhető képsornak csütörtökig több mint 57 ezer nézője volt.

Íme a videó (várja meg, míg betölt):

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!