Külföld

2012.03.26. 20:56

Legalizálták a bordélyházakat Kanada Ontario tartományában

Legalizálta a bordélyházakat hétfőn Kanada Ontario tartományának fellebbviteli bírósága, hangsúlyozva, hogy az ország prostitúcióellenes törvényei diszkriminatívak a prostituáltakkal, valamint azzal szemben, hogy munkájukat biztonságos környezetben tudják végezni.

MTI

Az 5 tagú bírói testület - a legfelső szintű tartományi bírósági szerv - megállapította, hogy a nyilvánosházakat betiltó törvény, amennyiben annak célja csupán a közrend és az egészségügyi szabványok védelme, "súlyosan aránytalan".

A testület álláspontja szerint "világos, hogy a szex árusításának legbiztonságosabb módja egy prostituált számára, ha falakon belül, az ellenőrzése alatt álló területen tud dolgozni". A bírók megállapították, hogy a bordélyházakat betiltó jogszabály "rendkívüli" kockázatot jelentett az érintettek számára.

A bíróság szerint ugyanakkor prostituáltak továbbra is tartózkodniuk kell attól, hogy kuncsaftjaikat nyíltan, az utcán csábítsák el. Az ítélet szerint a csábítás tilalma "ésszerűen korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot".

Az ítélet támogató szerint a verdikt megnyitotta az utat az előtt, hogy a prostitúciót szabályozó törvényeket egész Kanadában felülvizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!