Külföld

2012.02.16. 17:10

Fegyveresek rabokat szabadítottak ki egy nigériai börtönből

Fegyveresek 118 rabot szabadítottak ki egy börtönből Nigériában, az akcióban egy fegyőrrel végeztek.

MTI

A fővárostól, Abujától délre fekvő Koton-Karifi város börtönét szerda éjjel támadták meg - mondta el csütörtökön a nigériai büntetés-végrehajtási intézetek szóvivője, aki több részlettel nem szolgált. Eddig senki sem vállalta magára a 30 percig tartó támadást, amelyben megöltek egy börtönőrt.

A radikális iszlám szekta, a Boko Haram egy 2010. szeptemberi akcióban mintegy 700 rabot szabadított ki. A szerdán megtámadott börtön vezetősége elutasította a feltételezést, hogy ismét a szekta áll a látványos akció mögött.

"Nem mindegyik roham mögött áll a szekta, más bűnözők is biztonsági kihívást jelentenek. Zűrzavart akarnak kelteni" - nyilatkozta a börtön egyik munkatársa.

Egy szemtanú szerint a mintegy 20 főből álló banda tüzet nyitott a fegyőrre, megölték, majd lőni kezdték a főbejáratot. Egy másik szemtanú azt látta, hogy a fegyveresek a levegőbe lőttek, hogy elriasszák a többi őrt, majd kiszabadították a rabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!