Külföld

2012.01.05. 13:00

Sokkoló fotó: 90 kilós tumor egy vietnámi férfi lábán

Már járni sem tud az a vietnámi férfi, akinek jobb lábáról csütörtökön távolítanak el egy 90 kilogrammos daganatot, amely többet nyom, mint eredeti testtömege.

MTI

A műtétre Ho Si Min-város francia-vietnámi kórházában kerül sor. Előreláthatóan tíz órán át tart a kockázatos sebészi beavatkozás, amelynek sikerére 50 százalékos esélyt lát az orvoscsoport.
A 31 éves férfi, aki ritka genetikai rendellenességben szenved, négyéves kora óta él együtt a tumorral. 17 éves korában amputálták a lába egy részét, ám a daganat - amely egyébként nem rákos - tovább növekedett, egyre nehezítve járását.
   
A férfi állapotát évek óta nyomon követő vietnámi állami média szerint ez a kinövés a valaha feljegyzett legnagyobb daganat az országban.
A maratoni operációt végző sebészcsapatot az amerikai McKay McKinnon vezeti, aki sikeresen távolított el egy 80 kilós tumort egy romániai nőből 2004-ben. A specialista 12 ezer dolláros díját (mintegy 3 millió forint) adományokból fedezik - közölte a kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!