Külföld

2012.01.06. 17:24

Ő lesz a bin Laden-film főszereplője

Megtalálta a főszereplőt az Oszama bin Laden terroristavezérről szóló filmjéhez Kathryn Bigelow: az Oscar-díjas rendező választása Joel Edgertonra esett.

MTI

Az ausztrál színészt már régóta az esélyesek között emlegették a film főszerepére, most azonban hivatalossá vált, hogy ő alakítja az al-Kaida terrorhálózat alapítójának likvidálásáról szóló film főszerepét - jelentette a Variety című lap.

Bigelow új filmjének forgatása februárban kezdődik, a mű decemberben kerülhet mozikba.

Az alkotás az amerikai haditengerészet egyik kommandós egységéről, az Oszama bin Ladent hosszasan üldöző és végül likvidáló csapatáról szól. Miután a terroristavezért 2011 márciusában megölték Pakisztánban, Bigelow stábjának frissítenie kellett a forgatókönyvet. A szereposztásban vannak még kérdőjelek, többek közt egy újságírónő szerepe is ilyen.

Az egyelőre még hivatalos cím nélküli alkotáson a rendezőnő ismét Mark Boal forgatókönyvíróval dolgozott együtt. Mindketten Oscar-díjat kaptak A bombák földjén című háborús drámáért 2010-ben: Boal a forgatókönyvért, Bigelow - első nőként - a rendezésért.

A 27 éves Joel Edgerton 2012-ben Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire oldalán Baz Luhrman A nagy Gatsby című filmjében is látható lesz Tom Buchanan alakjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!