Külföld

2011.12.15. 07:15

Retteg a palacsintától egy nő

Betegesen retteg a palacsintától egy brit nő kislánykora óta. "Ha arra kényszerítenek, hogy nézzek egy palacsintát, úgy érzem, menten beteg leszek tőle. Első reakcióm, hogy el kell pusztítanom, utána viszont el akarok menekülni" - idézte a 19 éves Stafeni Ingamellst a The Sun című brit lap.

MTI

Vaskos, amerikai palacsintáról, úgynevezett crumpetról van szó, amely már-már fánkszerű, de lyukacsos felszínű. Utóbbinak azért van jelentősége, mert kiderült, hogy a nő igazából nem a palacsintától fél, hanem a lyukas felületektől. Félelmet kelt benne egy marék szalma is, ha nem oldalról látja a növényi szárakat, hanem a lyukakkal szembesül.
"A legnagyobb félelmem azonban mindig is a palacsinta volt. Első emlékem ötéves koromból való, anyám reggelire adott egyet, én pedig felsikoltottam" - mondta a lapnak.
A család otthonába - a nő még szüleivel lakik - azóta nemigen került palacsinta, sem pedig lyukacsos küllemű süteményféleség.

A nő csak a minap fedezte fel, hogy palacsintafóbiájával nincs egyedül. A világhálónak köszönheti, hogy "társakra" lelt, akik szintén betegesen rettegnek a lyukacsos felületektől, és persze a palacsintától.
Az irtózásnak ezt a fajtáját tripofóbiának hívják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!