Külföld

2011.10.28. 15:37

Szegénységben él a hatmilliárdodik ember

Az egész világ Adnan Mevicre figyelt, amikor tizenkét évvel ezelőtt hatmilliárdodik emberként világra jött Szarajevóban: ma viszont sok kortársához hasonlóan szegénységben él a boszniai Visokóban.

MTI

Születésekor a kisfiút igazi világsztárként ünnepelték. A közelben lévő főváros, Szarajevó, illetve Visoko polgármestere Kofi Annanhoz, az ENSZ akkori főtitkárához hasonlóan meglátogatták az újszülöttet és családját. A főtitkár a fotósok vakuinak kereszttüzében ringatta a karján, és pártfogásába vette a gyermeket.
   
"Mindössze ennyi volt. Semmi kapcsolatunk nincs már az ENSZ-szel, még egy oklevelet sem állítottak ki bizonyítékként" - mondta  a ma tizenkét éves Adnan édesanyja.
   
A család havi 250 eurónyi összegből tengődik. Adnan édesapja ágyban fekvő beteg, bélrákkal küzd.
   
Mevicék az újabb közelgő világforduló miatt kerültek ismét a média érdeklődésének középpontjába: október végén ugyanis a számítások szerint megszületik a Föld hétmilliárdodik embere, várhatóan Indiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!