Külföld

2011.08.26. 05:42

Festékes tojással dobta meg a brit miniszterelnök-helyettest egy egyetemista

London- Kék festékkel töltött tojást hajított egy elégedetlen egyetemista Nick Clegg brit miniszterelnök-helyettesre csütörtök este Glasgowban - közölte a helyi sajtó.

MTI

A tojás eltalálta a politikust, így festékes lett az arca és a zakója is. "Nicknek három tíz év alatti gyereke van, így nem ijed meg egy kis festéktől" - mondta a politikus szóvivője.
   
A rendőrség őrizetbe vette a támadót, a glasgow-i egyetem 22 éves diákját, aki azzal indokolta tettét, hogy tiltakozását akarta kifejezni az ellen, hogy a Liberális Demokraták tavaly kormánykoalícióra léptek a Konzervatív Párttal.
   
Clegg a Liberális Demokraták vezetője. Glasgowban pártja aktivistáival találkozott, s Willie Rennie-vel, a Liberális Demokraták skóciai vezetőjével éppen a rendezvény helyszínére sétált, amikor a tojástámadás érte.
   
A politikus nem különösebben jött zavarba. Megmosta arcát, kicsit megtisztogatta zakóját, majd elmondta beszédét a pártaktivisták előtt. "Ezek a dolgok előfordulnak. Nem történt semmi" - mondta egy skóciai rádiónak később.
   
A kék színnel azonosítják hagyományosan a Konzervatív Pártot, amely 70 év után először tavaly alakított kormányt a Clegg vezette Liberális Demokratákkal. A pártban ez sok mindenkinek nem tetszett, a legradikálisabb libdemek körében a "Szégyen, hogy bekékültetek" (Shame On You For Turning Blue) jelszó dívott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!