Külföld

2011.07.28. 07:21

Súlyos buszbaleset Bangladesben, sok halott és sérült

Dakka - Teherautóval ütközött szerdán egy busz Észak-Bangladesben, a balesetben legalább 17-en meghaltak, és 30-an megsérültek - közölte egy helyi rendőrparancsnok.

MTI

Aniszur Rahman szerint frontális ütközés történt. A busz 11 utasa a helyszínen életét vesztette, hatan pedig kórházban haltak meg.
   
A baleset a fővárostól, Dakkától mintegy 180 kilométerre északra található Sáhdzsahánpur településen történt. Rahman szerint a busz a kelleténél több utast szállított, a teherautó pedig áruval volt megpakolva. Mindkét gépkocsi sofőrje figyelmetlenül vezetett, és elvesztette uralmát járműve felett.
   
Bangladesben nagyon gyakoriak a halálos kimenetelű közúti balesetek, amelyek elsősorban a közlekedési szabályok megszegése, illetve a rossz állapotú közutak és gépkocsik miatt történnek. Egy kutatás szerint a 150 millió lakosú dél-ázsiai országban évente átlagosan 10-12 ezren halnak meg az utakon. Július elején 44 ember - zömében iskolások - haltak meg az ország délkeleti részén történt balesetben, amikor felborult az őket szállító teherautó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!