Külföld

2011.04.09. 06:49

Líbia - Miszrátánál folytatódtak a harcok

A heves összecsapások folytatódtak pénteken is a líbiai Miszrátában a kormányerők és a felkelők között. Helyi lakosok szerint ezen a napon öt ember halt meg. Közben Tripoliba készül a hét végén afrikai vezetők egy csoportja, köztük Jacob Zuma dél-afrikai elnök, hogy megpróbálja tűzszünetre rávenni a feleket.

MTI

A felkelők azt állítják, hogy pénteken visszaverték kormányerők egy nagy támadását kelet felől a Tripolitól 200 kilométerrel keletre található Miszrátában. Hozzátették, hogy furcsa módon ezen a napon egyáltalán nem volt emberveszteségük a fronton, az az öt ember, aki meghalt, mind polgári lakos volt, és otthonában érte a halál.
A nemzetközi vöröskereszt közölte, hogy várhatóan szombat délben kiköt a városban egy humanitárius célból oda tartó hajó, de azt nem árulta el, hogy mit szállít.
A NATO légitámadásaiban találat érte a kormányerők fegyverraktárát a fővárostól 160 kilométerrel délnyugatra lévő Zenten város közelében - közölte egy helyi lakos. Tizennégy robbanást halottak a raktár felől, amely 15 kilométerrel délkeletre van Zententől, majd látták égni azt - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!