Külföld

2010.09.24. 13:57

Meggyilkolták a nicaraguai főkonzult New Yorkban

New York - Holtan találták bronxi lakásában csütörtökön Nicaragua főkonzulját.

MTI .

Az elvágott torkú és hasba szúrt Cesar Mercadóra a sofőrje talált rá, amikor felment hozzá, hogy az ENSZ közgyűlésére szállítsa. Az ajtó nem volt kulcsra zárva, így a gépkocsivezető be tudott menni a lakásba, ahol megtalálta a diplomata holttestét.
    
A gyilkossághoz a tettes egy 30 centiméter hosszú steakvágó kést és egy kisebb hámozó kést használt. A második vágóeszközt a fürdőszoba vérrel telt mosdójának alján találták meg a helyszínelők.
    
A 34 éves Mercadót utoljára egy nappal korábban látták élve. Ismerősei szerint a meggyilkolt diplomata közkedvelt személy volt, akinek nem voltak ellenségei.
    
A nőtlen Cesar Mercado kilenc évig látott el diplomáciai feladatokat Nicaragua New York-i képviseletein. A főkonzuli feladatok átvétele előtt hazája ENSZ-nagykövetségén dolgozott.
    
Nicaragua elnöke, Daniel Ortega volt baloldali gerillavezér, az Egyesült Államok politikájának vehemens bírálója, jelenleg New Yorkban tartózkodik, az ENSZ-közgyűlés részvevőjeként.
    
Jaime Morales nicaraguai alelnök Managuában bejelentette: Robert Callahan amerikai nagykövet arról biztosította, hogy az FBI minden tőle telhetőt megtesz a tettes kézre kerítésének érdekében.

Címkék#gyilkosság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!