Külföld

2010.07.25. 05:41

Kritizálják, távozhat a BP-vezér

DH - A Sunday Times című brit lap értesülései szerint a napokban távozik posztjáról Tony Hayward, a Mexikói-öbölben történt környezetszennyezésért felelős BP vezérigazgatója.

MTI

A sajtóértesülés szerint a sokat bírált Hayward még a cég féléves eredményeinek keddi ismertetése előtt bejelenti lemondását. Korábban a londoni Times is tudni vélt a vezérigazgató lemondási tervéről. 
Haywardot legutóbb egy hete érték heves bírálatok, amiért részt vett egy nagy-britanniai jachtversenyen: kritikusai bírálók szemére vetették, hogy nem szentel elegendő figyelmet a környezeti katasztrófa elhárításának.
A vezérigazgató egy Wight sziget körüli versenyre utazott, amelyen saját jachtja, a Bob is részt vesz. Sheily Williams, a BP szóvivője szerint Hayward tizenéves fiával kívánt együtt lenni, miután az utóbbi két hónapot az olajömlés megállításának szentelte.
A Deepwater Horizon fúrótornyon április 20-án bekövetkezett robbanás 11 embert megölt, s az elsüllyedt toronynál lévő kútból eddig mintegy 450 millió nyersolaj ömlött a Mexikói-öbölbe, súlyosan beszennyezve Louisiana és Florida amerikai államok tengerpartjait.    
Tony Haywardot júliusban egy kongresszusi meghallgatatáson is heves támadások érték: a törvényhozók a felelősség alóli kibújással vádolták korábbi kijelentései miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!