Külföld

2009.09.23. 07:52

Terrorriadó van Amerikában

USA - Terrorriadó van Amerikában, mert feltételezhető, hogy a nemrég letartóztatott afgán férfi és társai robbantásra készültek. Fokozott ellenőrzés folyik a repülőtereken, stadionokban, szállodákban és ezek környékén – főként New Yorkban és Denverben.

nincs nev

Denverben kedden letartóztattak egy 24 éves, afgán származású férfit, Nadzsibullah Zazit, akiről a hatóságok azt feltételezik, hogy Pakisztánban robbantások végrehajtására képezték ki. A férfi nemrég úgy érkezett New Yorkba, hogy a számítógépében bombakészítéshez szükséges instrukciók voltak. Vádat is emeltek ellene, de egyelőre csak a hatóságoknak való hazudás miatt.

Azt gyanítják, hogy az afgán férfi másokkal együtt akár olyan robbantásokra is készülhetett New Yorkban, mint amilyet a londoni metróban vagy a madridi vasúton követtek el.

A feltételezhetően terrorveszélynek kitett helyeken megnövelték a rendőri jelenlétet.  New York szállodáinak közelében röpcédulákat osztogatnak a következő fwelirattal: „ha terrorgyanút észlelsz, hívd a New York-i rendőrséget!”.

Az FBI közben nyomoz a lehetséges tettestársak felkutatása érdekében. 

Forrás: MR1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!