Külföld

2009.09.06. 07:25

Loeb indulhat a Forma-1-ben

Kingscliff - Az ötszörös rali-világbajnok francia Sebastien Loeb novemberben mutatkozhat be a Forma-1-ben, miután a Citroentől engedélyt kapott arra, hogy az Abu-Dzabi Nagydíjon az egyik Toro Rossót vezesse.

MTI

"Amennyiben Sebastient felkérik, hogy a Forma-1-es zárófutamon versenyezzen, ezt nyugodtan megteheti majd, mert a rali-vb addigra már véget ér" - mondta szombaton Olivier Quesnel, a Citroen csapatfőnöke.
    
A francia L'Equipe sportnapilap értesülései szerint Loeb a Toro Rosso istálló egyik autóját vezetheti majd Abu-Dzabiban, amennyiben ezt Dietrich Mateschitz, a csapat osztrák tulajdonosa lehetővé teszi. A Mateschitz által irányított Red Bull energiaitalt gyártó cég a két Forma-1-es istállón, a Red Bull Racingen és a Toro Rossón kívül a Citroen ralis csapatát is szponzorálja. 
    
A 35 esztendős Loeb jelenleg az ausztrál rali második versenynapja után a második helyen áll az összetettben, a világbajnoki pontversenyben pedig három ponttal marad el az éllovas finn Mikko Hirvonen mögött. A vb-sorozatból két futam van hátra, októberben Spanyolországba és Walesbe látogat a ralisok mezőnye. Loeb szerződése az év végén jár le a Citroennél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!