Külföld

2009.06.27. 10:23

Vízbe esett magyarokat mentettek ki a horvátok

DH - A viharos időjárás és a hirtelen megáradt folyó miatt pénteken délután felborult három kenu a Dráván Horvátországban, s a vízi járművekből a vízbe került 17 magyar állampolgárt, köztük két gyereket a horvát hatóságok segítségével mentették ki - közölte szombaton honlapján a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS).

duol.hu

A kaproncai (Koprivnica) mentési központot a horvát határőrség fél kettőkor értesítette arról, hogy a folyó Jeskova és Botovo közötti szakaszán felborult három kenu. Kimentésükre a határőrség, a rendőrség, valamint a gyurgyeváci és varasdi vízügyi szakemberek indultak el.
A kilométerekre elsodródott magyarok közül 10 embert Gabajeva Greda település közelében, hetet pedig a repasi közúti hídnál mentettek ki épségben a vízből, s a parton mindenkit elláttak száraz ruhával és forró itallal.
A horvát hatóságok fél öt után zárták le a mentési akciót, amikor a 10 férfit, öt nőt és két gyereket a Berzence-Góla határátkelőnél átadták a magyar rendőröknek.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!