Külföld

2009.04.03. 13:10

Két csoda történt! - a néhai II. János Pál már nem először segít

Vatikánváros - Felgyógyult veserákból egy kilencéves gdanski fiú, miután imádkozott II. János Pál sírjánál. Egy 26 éves, lövöldözésben súlyosan sérült férfin pedig a néhai pápa által megáldott rózsafüzér segített.

nincs nev

A négy évvel ezelőtt elhunyt II. János Pál pápának tulajdonított két újabb csodáról számoltak be a Vatikánban, illetve az Egyesült Államokban - jelentette pénteken az olasz hírügynökség.

Felgyógyult veserákból egy kilencéves gdanski fiú, állítólag mert imádkozott II. János Pál sírjánál a római Szent Péter-bazilikában. A fiú nem tudott járni, kerekesszékhez volt kötve, de miközben a sír meglátogatása után kilépett a bazilikából, hirtelen azt mondta szüleinek: "Tudok járni!". "Felállt és járt". 

A másik csodáról pedig egy clevelandi kórház papja számolt be az ABC amerikai televízióban. Eszerint egy 26 éves férfi, bizonyos Jory Aebly fegyveres rablótámadás célpontja lett. Eközben súlyos fejsérülést szenvedett, de felépült, miután kapott egy olyan rózsafüzért, amelyet a néhai pápa megáldott. 

Ahhoz, hogy valakit boldoggá avassanak, az illető halála után történnie kell legalább egy olyan "csodának", amely bizonyíthatóan neki tudható be. Ezek az esetek már nem az elsők voltak. II. János Pál boldoggá avatási eljárását utóda, XVI. Benedek két hónappal 2005. április 2-ai halála után indította el, ami kivételesen rövid idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!