Külföld

2009.01.17. 11:48

ENSZ-iskolát találtak el a Gázai övezetben

<b>Gázai övezet</b> - Egy ENSZ-iskolát ért tüzérségi találat a Gázai övezetben. Az ENSZ-közgyűlése ezt megelőzően 142 igennel és 6 nemmel megszavazta a a gázai övezetben szembenállók azonnali tűzszünetre való felszólítását.

nincs nev

Kétnapos vita után született meg a felszólító dokumentum, mely követeli a humanitárius segélyek, többek közöttaz élelmiszer és az egészségügyi segély akadálytalan eljuttatását a Gázai övezetbe. Az ENSZ-közgyűlés határozatai azonban csak ajánlásnak minősülnek, hiszen nincs nemzetközi jogi erejük.

Beit Lahíjában egy asszony és egy gyermek vesztette életét, huszonötenen pedig megsebesültek, amikor egy iskolát lőtt ki az izraeli tüzérség. Ez volt a negyedik ENSZ-épület elleni támadás.

Szombaton az amerikai és az izraeli külügyminiszter megállapodtak, hogy az Egyesült Államok meggyorsítja erőfeszítéseit, hogy segítséget adjon a térség biztonsági erőinek a csempész-tevékenység elleni módszereihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!