Külföld

2008.03.26. 14:17

Nem szövetkezik az RMDSZ

<b>Bukarest</b> - Egy párttal sem lép koalícióra a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a júniusi helyhatósági választások előtt. Azt azonban a területi szervezetekre bízzák, hogy a választásokat követően milyen pártokkal működnek együtt.

nincs nev

A szövetség Területi Elnökeinek Konzultatív Tanácsának (TEKT) ezen döntéséről Markó Béla elnök és Kelemen Hunor ügyvezető elnök számolt be a sajtónak – közli a Stop.hu. Az RMDSZ kizár minden együttműködési lehetőséget a Nagy Románia Párttal. 

Elképzelhetőek a második forduló előtti egyeztetések, amelyek során kijelölik az alpolgármestereket, illetve megyei tanácsok alelnökeit. Minderről azonban a területi szervezeteknek konzultálniuk kell az RMDSZ országos vezetésével. 

Markó Béla elmondta, hogy az RMDSZ Állandó Tanácsa határozatot fogadott el, amely szerint minden olyan megyében, ahol a magyarság számaránya meghaladja a 15 százalékot, ott az RMDSZ kötelező módon jelöltet állít megyei tanácselnöki tisztségre. A hét érintett megyén kívül (Hargita, Kovászna, Maros, Bihar, Szatmár, Szilágy és Kolozs) azonban több megyei szervezet is jelezte, hogy saját megyei tanácselnök-jelöltet kíván indítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!