lehet jelentkezni

2019.02.05. 09:00

Új szak, új szakirány is indul

A Dunaújvárosi Egyetemre az elmúlt évek felvételéhez képest nagyobb számban, összesen 2328-an kerülhetnek be a 2019-es felsőoktatási felvételin, amelynek jelentkezési határideje február 15. – derült ki az intézmény tegnapi sajtótájékoztatóján.

Balla Tibor

Dr. habil András István rektor felidézte a műszaki területen végzett, friss diplomás fiatalok keresetéről nemrégiben nyilvánosságra hozott adatokat: a 2017-es diplomás pályakövetési rendszer szerint átlagosan bruttó 450 ezer forint munkabért kapnak a Dunaújvárosi Egyetem műszaki szakjain végzett hallgatók, amíg az átlag fizetés a munkaerőpiac ezen részén 300-350 ezer forint között van. Mindemellett a friss diplomások jellemzően a környéken maradnak és vállalnak munkát, így a régiót erősítik ezzel.

Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató, dr. habil András István rektor és dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes a sajtótájékoztatón Fotó: Zsedrovits Enikő

Az ősszel induló tanévvel kapcsolatban örömmel jelentette be, egy új szakkal és egy új szakiránnyal is gazdagodik a kínálatuk. Először indul szeptemberben egy műszaki felsőfokú szakképzés is, ami lényegében a gépészmérnök és az anyagmérnök alapszakok előszobájaként is aposztrofálható, de önmagában is teljes értékű képzésnek tekinthető. Mindemellett a kommunikáció és médiatudomány alapszak is bővül egy újabb specializációval, az országosan egyedülálló rendezvényszervező szakiránnyal, amit a piac igényei hívtak életre.

Elsorolta a több mint tíz különböző ösztöndíjat és juttatást is, amihez a hallgatók hozzájuthatnak. Többségüket az egyetem kínálja és bírálja el, de elérhetők állami, önkormányzati és céges ösztöndíjak is. A duális képzésben részt vevők a vállalati partnereknél is jövedelemhez juthatnak, ezzel is könynyebbé tehetők a tanulóévek.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes elmondta, szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem az öt felsőfokú szakképzés mellett nyolc alapképzéssel várja a leendő hallgatókat, amik közül hét szakon elérhető a népszerű duális képzés is és számos szakra már 280 ponttal is be lehet jutni.

Kenyeres Krisztina oktatási igazgató kijelentette, a beiratkozási kampány jól sikerült. A szakmai workshopokra szerte az országból érkeztek érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában