Sporthorgászok versenyeztek!

2019.05.02. 15:30

Új helyszínen is sikeres volt a hagyományos május elsejei halfogó vetélkedő

Rekordszámú nevezővel, fővárosi vendégekkel kiegészülve zajlott le a helyi sporthorgászok hagyományos május elsejei versenye.

Pekarek János

A horgászok nem sok mindent bíztak a véletlenre: a verseny előtti napon három mázsa pontyot telepítettek a szabadstrand öblébe, hogy javítsák a fogási esélyeket. A fogási naplókat végignézve, bár sokan bizonyultak szerencsésnek május első napján, azért a vízben jócskán maradt még hal – annak ellenére is, hogy az éber halőrök a verseny előtti éjszakán, a jó előre felállított sátrakat vigyázva, két, nem helybéli orvhorgászra is leltek a parton...

A rekord számú nevező: 56 versenyző öt kategóriában mérte össze tudását és szerencséjét: az utóbbit horgászversenyről szólva semmiképpen sem hagyhatjuk ki a képből.

 

Vendégek is jártak a versenyen, sőt, részt is vettek rajta: fővárosi rendőrök egy csoportja érkezett ide, már nem először – de ők is, mint mindenki, kategorizálva és egyénenként indultak. Volt, aki sikerrel.

S ha már vendégek: megtisztelte a rendezvényt Mérei Lajos, a kulcsi horgászegyesület elnöke és felesége is a sportbarátság jegyében.

A versenyzők a sportszerűség keretei között mindent bedobtak, amit csak lehetett: a horgászállások kisorsolása után megszabott idejű etetés következett. Természetesen mindenki a saját keverékére és alkalmazási módjára esküdött – de, mint tudjuk, a halaknak is van hangulatuk, sőt, gusztusuk is, és az eredményes fogást nagyon sok tényező befolyásolja, a helyen és az etetésen kívül is.

De a horgászok nemcsak a türelmükről, hanem a jó kedélyükről is nevezetesek: jó poénok sokszor csattantak a vízparton, és később, a versenyközpont sátrában, ahol a verseny után remek birkapörkölttel látták vendégül a résztvevőket és családtagjaikat.

S végül a nyertesek! A gyermekek vetélkedésében első lett Czeiner György 0,85 kilogramm hallal. Második Veres Benedek Fanni (0,40 kg), harmadik Milek Petra (0,39). Az ifi kategóriában két versenyző indult. Győzött Vizi Ádám (0,44 kg), második Majdán Máté. A nők versenyében Galanisz Georgina lett az első (0,20 kg), második Mátraházi Istvánné (0,20 kg), harmadik Farkas Károlyné (0,10 kg). A férfi amatőr versenyzők között Kecskés Károly győzött 11,87 kg-os teljesítménnyel! Második Hajde Norbert (9,9 kg), harmadik Mészáros Attila József (6,76 kg). A férfiversenyzők kategóriájában Mátraházi István győzött (2,64 kg), második Nagy Tibor (2,09 kg), harmadik Rettiger Dávid (2,04 kg).

A legnagyobb halat Kalász Zoltán fogta: egy 3,52 kilósat! Gratulálunk mindenkinek!

Az új helyszín szerencsés volt...

Sikerrel és szerencsésen ­vizsgázott a horgászverseny

új helyszíne: a szabadstrand.

Eleddig a kikötői öbölben, többnyire a horgásztanya környékén rendezték a hagyományos május elsejei horgászversenyt a városban. Most a helyi horgászvizek egy másik szép és egyre szépülő darabjára akarták felhívni a figyelmet a rendezők.

A szaknyelven szólva északi öböl mindkét oldalán sorakoztak a versenyzők állásai, s ez idő szerint nehéz lenne megmondani, melyik part volt a halban gazdagabb...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!