három napos feszt

2019.09.13. 12:00

Tökös alkotók és a fesztivál

Körmendi Erzsébet

2019.09.12. Tökfesztivál tökdekoráció Ráclmás Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Nagy-nagy elismerés a rácalmásiaknak azokért a tökkompozíciókért, amelyekben gyönyörködhetünk a település utcáin és a Millenniumi Parkban. Ötletesek, tréfásak, elgondolkodtatóak, sőt, némelyik művészien kivitelezett alkotás. A tökfesztivál mai nyitó napján a dunaújvárosi Franky B. lép elsőként színpadra 13 órától, utána a violinos növendékek mutatkoznak be, majd 14. 40-kor Erdős Viola, utána a Kid Rock’n’Roll SE sportolói következnek. A Junkies 16.30-kor és az R-GO 19 órakor zárja a sort.

 

Érdekesek lesznek a kiállítások is, amelyek megnyitójára ma 14 órára várják az érdeklődőket a rendezvényteremben. Láthatjuk a Perspektívák – Rácalmás képekben fotótárlatot, Bubutimár Éva kerámiáit, a foltvarrók munkáit, megnézhetik a levendulaszobát, a Mesél a múltunk kiállítást, a 25 éves városvédő egyesület fényképtárlatát, Zsigmond László és a Kvadrum Építész Kft. fotókiállítását.

A szombati kínálat 13.30-tól: Apple country Club, Opánke szerb tánccsoport, Ámokfutók, brazil dobosok, Rúzsa Magdi és eFKa zenekar. Közben 17 órakor hallhatják a fesztiválköszöntőt. Vasárnap a színpadon 12.40-től: Violin, Csocsesz, Mezőfalvi Sváb Táncegyüttes, operettvarázs, tökdekorációk értékelése, USNK és Bikini.

Egyebek mellett gazdag gyermekprogram, veterán autók, motorok bemutatója, töklámpás bringatúra is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában