Dunaújváros

2020.01.22. 19:00

Több mint negyven napirend a közgyűlésen

Csütörtökön reggel 9 órától összeül a városi közgyűlés. A döntnökök előtt az előzetes napirendi kiosztás szerint több mint negyven határozati javaslat lesz.

Szabó Szabolcs

Szó lesz, hat esetben, a Fe­jér Megyei Kormányhivatal által jegyzett törvényességi felhívás megtárgyalásáról.

Valamint több esetben szavaznak majd a képviselők a testület október 31-ei és november 21-ei és december 5-ei határozatainak megerősítéseiről.

A közgyűlés több nemzetiségi önkormányzati kérdésben is dönt majd.

A képviselők szavaznak majd a Dunaújvárosi Egyetem beszámolójának elfogadásáról, valamint Dunaújváros területén működő forgalomirányító berendezések üzemeltetési munkáinak ellátásáról.

Téma lesz a közgyűlésen az Alkotás u. 8–9. szám alatti rendelő felújítási munkáinak finanszírozása.

Hosszú távra szóló koncepció születhet a parkolóhelyzetről, a javaslat számos településrendészeti eszközt kíván módosítani.

Több napirenden is téma lesz a helyi sportuszoda
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Két napirendi javaslatban is szó lesz a Fabó Éva Sportuszodáról, egyrészt a próbaüzemre való felkészítés miatt felmerülő költségek finanszírozása, másrészt az uszoda kapcsán hozott korábbi döntések módosítása terén.

Várhatóan az önkormányzat visszahívja és azonnali hatállyal megszünteti a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában