Tanévkezdés kockás ingben

2019.09.02. 08:00

Több mint négyszáz diák ül iskolapadba mától a Móriczban

A hagyományoknak megfelelően vasárnap kora este ünnepélyes tanévnyitó várta a Móricz Zsigmond Általános Iskola népes közösségét.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az intézmény igazgatója, Horváthné Ottinger Hajnalka köszöntőjében elmondta, tanévkezdéskor vegyes érzések kavaroknak diákokban és pedagógusokban egyaránt: öröm, várakozás, kíváncsiság és némi kétely.

– Elsőseink számára különleges ez a mai nap, hiszen először vannak itt velünk móriczos ünneplőben. Biztosíthatom őket, hogy rengeteg remek pillanat, élmény várja majd őket az első tanévük alatt.

Izgalommal várják a tanévet a móriczos elsős kisdiákok
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az igazgatónő elmondta, a nyár is mozgalmasan telt, hiszen a támogatók és a szülők segítségével számos fontos felújítás valósult meg. Például kézszárító gépeket szereltek fel a mosdókban, és megújult a 3. b osztály terme is. A szünet két és fél hónapja alatt több mint kétszáz móriczos diák vett részt különböző táborokban. Szeptemberben pedig több mint ötven tanuló utazhat majd Erdélybe a „Határtalanul” program részeként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában