Dunaújváros Helyi Választási Bizottság

2019.08.28. 08:00

Tizenkét jelöltet már nyilvántartásba vettek

Alakuló és első döntéshozó ülését tartotta Dunaújváros Helyi Választási Bizottsága (HVB) tegnap a városházán.

Körmendi Erzsébet

Fotó: LI

Az ülésen dr. Bakos Károly elnökölt, és a tagok – dr. Hanák Tamás és dr. Varga Balázs – mellett részt vettek és segítették a munkát a Helyi Választási Iroda (HVI) tagjai: dr. Sürü Renáta elnök, dr. Molnár Attila elnökhelyettes, valamint tagként Gyenge Lajos és dr. Petánszki Lajos.

Bakos Károly ellenőrzés közben
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A választási iroda dolgozói számára a leadástól számítva három nap áll rendelkezésére, hogy leellenőrizzék az ajánlóívek (a választópolgárok aláírásainak) adattartalmát. Az október 13-ra kitűzött önkormányzati választás kampánya szombaton kezdődött, a mostanáig leadott és a HVI által leellenőrzött polgármesterjelölti és a képviselőjelölti ajánlások alapján tizenkét napirendi pontban kellett döntenie a Helyi Választási Bizottságnak tegnap, tájékoztatta lapunkat dr. Sürü Re­ná­ta. Az ülés elején megvitatták a bizottság tagjai, hogy milyen sorrendben határozzanak a jelöltek nyilvántartásba vételéről. A HVI vezetőjétől tudjuk, hogy végül nem az abc-t vették alapul, hanem az ajánlóívek leadási sorrendjét. Polgármesterjelöltként nyilvántartásba vették Pintér Tamást valamint Cserna Gábort (Fidesz–KDNP).

Munka közben a Helyi Választási Bizottság

A Fidesz–KDNP 10 egyéni képviselőjelöltje szintén leadta a szükséges ajánlásokat, nyilvántartásbavételük tegnap megtörtént: Gombos István, Lőriczi Konrád, Vass Ádám, Lassingleitner Fruzsina, Izsák Máté János, Iván László, Nagy Zoltánné, Sztankovics László, Palkovics Katalin, Mészáros László.

A HVB következő ülése augusztus 30-án 16 órakor lesz. A polgármester- és képviselőjelölti ajánlások szeptember 9-ig adhatók le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában