munkálatok a jó időben

2019.02.05. 20:00

Tart a járdafelújítás a József Attila utcában

Ha az időjárás engedi, tavasz végére, nyár elejére elkészül a járdafelújítás a József Attila utcában.

Pekarek János

Megkezdődött hétfőn, azaz tegnap a József Attila páros oldalán a járdafelújítás: reggel a polgármesteri hivatal felelősei átadták a munkaterületet a DVG Zrt. szakembereinek, akik a kedvező időjárást kihasználva azonnal hozzá is láttak a régi, erősen elhasználódott aszfaltburkolat feltöréséhez az utca északi felén.

Már dolgoztak a munkagépek a József Attila utcában hétfőn délelőtt Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az ügyben megkérdeztük Gombos István alpolgármestert, aki ennek a körzetnek a közgyűlési képviselője is: mikorra várható a munkálatok befejezése?

Gombos István azt válaszolta: ez erősen függ az időjárástól, de ha kedvező körülmények közepette dolgozhatnak a munkások (azaz kevés lesz a fagy és a csapadék), akkor március végén, április elején befejeződhet a munka.

A József Attila utca páros oldalán is a már megújult páratlan oldalhoz hasonlóan térköves burkolattal látják el a járdát. A képviselő szerint ez nemcsak szebb, hanem célszerűbb is, mivel minden járda alatt közművek húzódnak, s ezek esetleges meghibásodásakor (az utca egyike az elsőknek a városépítés hőskorából, tehát több mint hatvanéves) a megbontott burkolatot úgy lehet helyreállítani, hogy (ellentétben a sokat szenvedett aszfaltozással) nem látszanak majd a javítások nyomai.

Térkövet fektetnek le a sokat szenvedett aszfalt helyett

A lakókat többféleképpen is értesítették a felújításról, legutóbb a gépkocsi-tulajdonosokat külön is: minden ott parkoló jármű szélvédőjére cédulát tettek, hogy február 4-én kezdődik a munka, sokat segítene, ha máshol parkolnának. Hétfőn délelőtt ideiglenesen lezárták az utcát az átmenő forgalom elől, amíg a markolók dolgoztak.

Gombos István megjegyezte, hogy a Babits Mihály utca és az Ady Endre utca páratlan oldalain már elkészült a felújítás. Az Ady utcában is elvégzik a járdaburkolat cseréjét a páros oldalon, s ezzel az idén felújítandó Vasmű úthoz csatlakozó belvárosi utcácskák mindegyikében modern burkolaton történhet a gyalogos forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában