tragédia

2019.11.13. 19:11

Szlovák iskolások busza ütközött, rengeteg a halott

Egy autóbusz és egy teherautó ütközött össze Szlovákiában, a nyitrai járásbeli Nyitragerencsér (Nitrianske Hrnčiarovce) község kataszterében.

infostart.hu

Nyitragerencsér, 2019. november 13. Tûzoltók és rendõrök intézkednek egy közúti baleset helyszínén, a nyugat-szlovákiai Nyitragerencsér közelében, ahol egy kamionnal ütközött egy autóbusz, amely az árokba szaladt és felborult 2019. november 13-án. A szerencsétlenségben legkevesebb tizenketten meghaltak, a sebesültek száma megközelíti a húszat. MTI/AP/TASR/Lukas Grinaj

Forrás: MTI/AP/TASR

Fotó: Lukas Grinaj

Tűzoltósági információk szerint a balesetnek legalább 12 halálos áldozata van, 20-an pedig megsérültek – írja a Parameter.sk. Az áldozatok száma várhatóan növekedni fog, mivel többen beszorultak a járműbe.

A Tv Noviny szerint a buszban többségében középiskolás diákok utaztak.

Szemtanúk beszámolója szerint a teherautó az ütközés előtt megbillent, majd a busz oldalának csapódott, amely erre felborult, és az árokba zuhant, írja az infostart.hu.

Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy eleinte az arra járó autósok is segítettek a mentésben, és mind kivették a kocsijaikból az egészségügyi ládáikat, hogy átadják a mentőknek.

A baleset helyszínére tart Denisa Saková belügyminiszter, Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter, Pavol Nereča országos tűzoltókapitány és Miroslav Michalčík nyitrai kerületi tűzoltókapitány is. Egy nappal korábban hazatér ciprusi szolgálati útjáról a baleset miatt Peter Pellegrini miniszterelnök is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában