nem árt tudni

2019.08.30. 16:00

Szeptemberi munkák a Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vasúti pályán

duol.hu

Fotó: máv

Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az E-P Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.

A fejlesztés részeként 12,20 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya 160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Iváncsa megállóhelyen és Pusztaszabolcs állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

Vállalkozó szeptember havi kivitelezési tevékenységei

Iváncsa állomás

Az állomás jobb – felvételi épület felőli – oldalának átépítése befejeződik, majd kezdetét veszi az állomás végponti végén a bal vágány átépítése melynek keretében földmunkát, vágányépítést és felsővezeték építési munkákat végez a Vállalkozó.

Pusztaszabolcs állomás

Az állomás jobb – felvételi épület felőli – oldalának átépítése folyamatban van, melynek keretében földmunkát, vágányépítést, peronépítést, műtárgyépítést és felsővezeték építési munkákat végez a Vállalkozó.

Közúti forgalomkorlátozások: A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és a Sport utcában.

Pusztaszabolcs állomáson a felvételi épület környezetében kezdődő kivitelezési munkák miatt a Sport utcában közúti forgalomkorlátozások lesznek.

Vasúti közlekedés

Tervezetten 2019.08.25 – 2019.09.07 között az átépítés ütemezése végett módosított menetrend lép életbe, ennek keretében Pusztaszabolcs – Zichyújfalu között vonatpótló autóbuszok közlekednek, valamint tervezetten 2019.09.08 – 2019.10.17 között Iváncsa -Pusztaszabolcs között a bal vágány kizárásra kerül. Kérjük, a pontos menetrendi információkért, keresse fel a MÁV Zrt. honlapját (www. mavcsoport.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában