dunaújvárosi csapattal

2019.08.24. 20:00

Szekszárdi találkozó

Szekszárdon rendezik meg augusztus 22. és 24. között a Megyei Jogú Városok XVII. Sporttalálkozóját. A rendezvényt 2002 óta szervezi meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége. Ezúttal huszonkét, 14–18 fős csapat méri össze tudását, mivel a 23. MJV város, Szekszárd, házigazdaként nem vehet részt a vetélkedőben.

Tóth Alexandra

A csütörtökön a Béla király téren rendezett ünnepélyes megnyitón Ács Rezső, a házigazda város polgármestere, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke köszöntötte a csapatokat – áll az MTI cikkében. A beszámoló hozzáteszi: A MOB elnöke hangsúlyozta, a találkozó céljai – a közösség és a régiók kapcsolatának építése, a sport, a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítése – az olimpiai bizottság számára is fontosak. Méltatta a megyei jogú városokat, amelyek az állam után a magyar sport legfontosabb partnerei, legnagyobb támogatói, és amelyek több tízmilliárd forintot fordítanak a sport támogatására, működtetik a sportinfrastruktúrát, és sporteseményeket rendeznek. Megemlítette Szegedet, ahol kajak-kenu világbajnokságot rendeznek, és Győrt, amely kiemelkedő a sportversenyek szervezésében.

Faültetés Szekszárdon, szintén a programok keretein belül négy dunaújvárosi versenyzővel
Fotó: Mártonfai Dénes

Kulcsár Krisztián szólt arról is, hogy a megyei jogú városok sport iránti elkötelezettségének következménye, hogy együttműködési meg­állapodást kötött 2015-ben a MOB és az MJVSZ, illetve a MOB tagságában nagy hangsúlyt kaptak az önkormányzatok.

Szita Károly egyebek között azt mondta, hogy a kormánynak köszönhetően az önkormányzatok a Modern Városok Program keretében több mint százmilliárd forintot fordítanak sportlétesítményekre, és mások mellett uszodák, sportcsarnokok, jégcsarnokok, atlétikai pályák épülnek. Úgy fogalmazott: akkor boldog egy nemzet, ha egészséges közösségei vannak, amiben nagy szerepe van a sportnak.

A hivatalos megnyitó és beszédek után esküt tettek a versenyzők, az eskü szövegét Studer Ágnes a KSC Szekszárd válogatott irányítója iránymutatása mellett. Ezt követően a Megyei Jogú Városok XVII. Sporttalálkozójának vándorserlegét Szita Károly vette át a debreceni csapattól, előző évben ott biztosították a helyszínt a találkozónak. Hagyomány, hogy évről évre az előző verseny győztes csapata ad majd otthont a következő Megyei Jogú Városok Találkozójának.

Dunaújváros csapata az ünnepi megnyitó után
Fotó: amatőr

A közel négyszáz fős, Szekszárd feliratú egyenpólót viselő és a város zászlaja alatt felvonuló versenyzők között természetesen Dunaújváros képviselői is jelen voltak. Maximális létszámmal, azaz tizennyolc fős delegációval érkezett a helyszínre. A népes csapat kapitánya dr. Sürü Renáta, Dunaújváros jegyzője, a csapat tagjai pedig köztisztviselők és hivatali dolgozók. Név szerint Szűcs Ákosnak, Kemenczei Anettnek, Gyenge Lajosnak, Varga Gábornak, Szekeres Rékának, Somogyi Edinának, Hum Juliannának, Birgány Pálnak, Baross Balázsnak, Marton Ádámnak, Jávorszky Zsoltnak, Králl Rékának, Miklós Angélának, Tomanóczy Tibornak és Balázsné Pethő Edinának szurkolhatunk a kétnapos rendezvény alatt.

Dr. Sürü Renáta elmesélte, hogy már rögtön a megnyitó után elkezdődött a verseny egy városismereti hóBORtos túra névre keresztelt szórakoztató vetélkedővel, de a sportprogramok igazán csak tegnap reggel következtek. Nyolc órától a vetélkedők között vízi és városi öttusa, strandröplabda, labdarúgás és darts szerepel. A csapat abszolút lelkes, és noha többnyire amatőr, hobbi­sportolók alkotják a dunaújvárosi delegációt, lelkesen és kitartóan versengenek a legjobbnak járó címért. A szervezéssel és a lebonyolítással is elégedettek a mieink: a beszámolóból az derült ki, hogy Szekszárd nagyon kitett magáért az idén.

Dr. Sürü Renáta egy jó dobásra készül
Fotó: amatőr

A versenyszámok a cikk születésének időpontjában is folyamatosan zajlottak, arról, hogy melyik megyei jogú város kerül ki győztesként a találkozó végén, csak később adunk hírt. A versenyszámok 1–3. helyezettjei serleget, érmet és oklevelet kapnak. Az összetett verseny győztese elnyeri az erre a célra alapított vándorserleget, valamint a győztesnek járó kupát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában