HIRDETÉS

2018.10.11. 22:10

Szabás-varrás-öltés Esztergomban

Újabb munkalehetőségek a Komárom-Esztergom megyében található Esztergom városában, ahol mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbb munkát korosztálytól függetlenül ezen az oldalon. Lehet ez teljes munkaidő, részmunkaidő, átmeneti, vagy mellékállás is.

Újabb munkalehetőségek a Komárom-Esztergom megyében található Esztergom városában, ahol mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbb munkát korosztálytól függetlenül ezen az oldalon. Lehet ez teljes munkaidő, részmunkaidő, átmeneti, vagy mellékállás is.

Hirtelen kiragadnék egy állást, amely felkeltette a figyelmem, régebben bizonyára sok nő választotta volna, de mára már kissé visszaesett a kereslet erre a munkára, amely nem más, mint a varrónői állás. A 2000-es évek elején, valamint azaz előtti években a nők tömegesen dolgoztak ilyen gyárakban, vagy kisebb üzemekben ahol varrniuk kellet.

A munka pontosabb feladata, hogy a ruházati és egyben kötszövő ipari gépeket használja, és ellenőrizze, felügyelje. Tevékenységei között helyet kapnak a szabályok szerinti géphasználat, egy-egy meghatározó gyártási soron végzendő, például gépi szabás, gépi varrás, szabás, összetűzés stb. munka. Valamint ápolja és odafigyel a gépekre és azok használatára, mind saját, mind közösségi téren, ha szükséges elvégzi a javítási, karbantartási munkákat, vagy cserélési feladatokat lát el, például, orsózás, fonálcsere, tűcsere, olajozás, tisztítás stb. Ezeken kívül a gyártási folyamat alatt keletkező hibákat elhárítja.

Fontos a munkavégzés helye, hiszen könnyen befolyásolhatja a kedvünket, akár a személyiségünket, sőt betegséges, fóbiák is kialakulhatnak, ha nem megfelelő környezetet biztosít a munkaadónk. A varrónő szinte kizárólagosan zárt térben dolgozhat, amelyeknek a mérete változó lehet, egy kisebb szobától egészen a csarnokméretekig terjedhet. Valamint ezeken belül is, ha nagyobb gyárról van szó akár a gépek, gépsorok, szalagok között kell dolgoznia, megfelelő odafigyelés mellett. A már említett betegségek kialakulását is érdemes megelőzni, a megfelelő higiéniai előírások betartásával, és a megfelelő odafigyeléssel, pontossággal. Hiszen ha kapkodunk máris helyet adunk egy munkahelyi balesetnek, gondoljunk itt bele a varrás folyamatába, nem odafigyelés esetén még az ujjunk is bánhatja. Valamint a gépek hangjától és rázkódásától kisebb egészségügyi panaszaink lehetnek, vagy panaszokat követően komolyan tünetek, amelyek főként a hallást célozzák meg. Így akár nagyothallók lehetünk, vagy rosszabb esetben még a hallásunkat is elveszíthetjük.

Továbbá rengeteg készséggel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy bírjuk ezt a munkát. Fokozott figyelmet igényel, térbeli tájékozódást, problémamegoldást, pontosságot, precizitást, szervezőképességet, önállóságot, felelősségvállalást, jó kommunikációs képességet, kreativitást, stressz helyeztek tűrését és még sorolhatnám tovább.

Ezt a munkát is megelőzi egy bizonyos OKJ-s tanfolyam, amely megfelelő szakképesítést ad a munkavállalónak, hogy sikeresen és megfelelően el tudja végezni a rábízott munkákat. Ennek előnyei is vannak, hiszen saját magunknak is el tudjuk készíteni azt a ruhát, vagy csak meg tudjuk varrni amit, szeretnénk, esetleg cipzárt cserélni, ha szükséges, így nem kell plusz költségeket kiadnunk ebből a szempontból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában