fokozza az összhatást

2018.02.25. 13:00

A hordható smink titka te magad vagy

A nagy napon az arák megjelenését a ruha, a smink, a frizura és az ékszerek kiteljesedése adja. Minden évszaknak megvan a maga színvilága, amely jobban kihangsúlyozza a menyasszonyok szépségét, ám a smink célja nem az, hogy elvonja a figyelmet a részletekről, hanem, hogy fokozza az összhatást – mondja Hammer Zita divatsminkes.

Benedeczki-Varga Krisztina

Hammer Zita (b) divatsminkes szerint az arc természetes szépsége teszi ragyogóvá az arák megjelenését, amit a smink tovább fokoz. Fotó: ZsE

Tartósság és kezelés 

Az esküvői smink a tartósság, a precízen kidolgozott részletek, a fényes textúrák és lágy vonalak együttesétől lesz ünnepi hatású, aminek akár 24 órán keresztül helyt kell állnia. A professzionális kozmetikumoknak köszönhetően a kívánt tartósság remekül elérhető a különböző bázisokkal, alapkrémekkel, amelyek hosszan tartóvá teszik a porpúdert, illetve az aprólékosan kidolgozott rétegek is erősítik a tartósságot. A szebb arcbőr érdekében javasolt a kitűzött dátum előtt 1-2 héttel komplex arctisztító kezelésen részt venni, hogy a bőr kellő mértékben hidratált és ápolt legyen. A sminkmester tanácsa szerint azonban figyeljünk arra, hogy az esküvő előtt 1-2 nappal már semmiképpen ne végeztessünk arckezelést, mivel az esetleges hegek, kipirosodott bőr, napozás miatti leégés mind olyan tényezők, amelyek ugyan részben korrigálhatók a sminkkel, de intenzívebb árnyalatok használata elveszi a make up természetes varázsát. Törekedjünk a természetes barnaságra, mert a túlzott barnítás/barnulás következményeként a színek kevésbé látványosan hatnak.

A hordható, túlzásoktól mentes smink mellett a gyöngyház csillogása
teszi ünnepivé a make upot Fotó: ZsE

Természetes hatást kölcsönöz 

A jó smink nem elrejti, hanem apró trükkökkel kiemeli az arc egyébként is szép részeit, mint például az arccsont bronzosítása, ami a mediterrán típusú hölgyek szépségét emeli ki. Az idei év divathulláma az úgynevezett „no make up make up”, amely a hordható, vagyis természetes hatású menyasszonyi sminket helyezi előtérbe. Ebben a stílusban a letisztult, natúr és földszínek dominálnak, mint a barna, arany, barack vagy pezsgő. Ez egy túlzásoktól mentes smink, ahol az arc szépségét nem rejti el a vastag alapozóréteg és a hatalmas műszempillák – mondja a sminkes. Helyette a szemhéjat is csak minimális alappúder díszíti, az ajkakat romantikus rózsaszín szájfény keretezi, a szemhéjak tövébe húzott finom tusvonal pedig egyfajta hercegnős látványt kelt életre.

Hammer Zita (b) divatsminkes szerint az arc természetes szépsége teszi ragyogóvá az arák
megjelenését, amit a smink tovább fokoz.
Fotó: ZsE

 

Ha önmagának érzi, magabiztosan viseli 

Bár egyre többen a természetesség jegyében szeretnék szépségüket hangsúlyozni, az esküvők világából nem hiányozhat a ragyogás, amelyet a gyöngyházfényű árnyalatok koronáznak meg. Az arccsontra, orrnyeregre, szemhéjra felvitt fényes textúrák finom csillanása nemcsak a tükörben, hanem az esküvői fotókon is gyönyörűen visszaköszön. A jó esküvői smink olyan, amiben a menyasszony jól érzi magát, képes azonosulni a tükörből rámosolygó arccal. Ha önmagának érzi, akkor magabiztosan tudja viselni, ami a kisugárzásában is látszik, ezért a próbasmink mindig fontos része az előkészületeknek, hogy kiderüljön, mi illik igazán a személyiségéhez, na meg persze az esküvő hangulatához és színvilágához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában