Diákjaink arattak a Helikonon

2018.04.24. 14:00

Sikerrel tértek vissza a dunaújvárosiak a keszthelyi tehetségkutatóról

A hét végén zajlottak a Helikoni Ünnepségek tehetségkutató fesztiváljának rendezvényei Keszthelyen, ahol a dunántúli középiskolás diá­kok iskolai keretek között versengenek kétévente.

Balla Tibor

A Keszthelyi Helikoni Ünnepségek legfőbb célja, hogy szervezett formában biztosítson lehetőséget a fiataloknak a különböző művészeti ágakban felkészültségük bemutatására. Az idei rendezvényre 3260 diák érkezett 134 dunántúli középiskolából. A versenyprogramban több mint 700 élő fellépést és művészeti alkotást láthattak az érdeklődők kilenc helyszínen. A produkciókat és a nevezett alkotásokat kiváló szaktekintélyekből álló zsűri értékelte, minősítette. Az idei zsűriben olyan nagynevű szaktekintélyek ültek, mint Balázs Árpád, Becze Ilona, Tillai Aurél, Malek Andrea vagy Szálinger Balázs.

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium 90 diákkal indult neki a művészeti seregszemlének. Rendkívüli sikereket tudhatnak magukénak Fotó: Juhász Máté

A Széchenyi István Gimnázium 90 diákkal indult neki a művészeti seregszemlének. Eredményeik: Bali Bettina és Badics Renáta – Vizuális művészetek: arany és kategóriadíj / Fődíj; Puxínpad – Színjátszás: arany; Tillinger Donát: Helikoni Különdíj a király szerepéért (42 színdarabból két férfiszereplőt emeltek ki); a Széchenyi gimnázium vegyes kara: arany és Helikoni Különdíj (57 kórusból kettő kapott különdíjat); Pántlika és Kistulipán: Népdal kategória – arany és Helikoni Különdíj; Hosnyánszki Noé­mi és Kormos Balázs – Néptánc szóló és kamara kategória: arany és Helikoni Különdíj; Tótin Szilvia – Komolyzene, hangszerszóló: arany (nem osztottak kategóriadíjat, mert a rengeteg kiváló produkcióból nem tudtak egyet kiemelni); Tótin Szilvia, Pálinkás Eszter – Komolyzene, hangszerszóló: arany; Szabó Máté – Mozgókép: ezüst; Kövér Barnabás, Horváth Dóra, Pálinkás Eszter – Könnyűzene és ének együttes és zenekar: ezüst; Németh Petra – Könnyűzene és énekszóló és duó: bronz. A gimnáziumból két tanuló eredményesen, dicsérettel szerepelt: Mudi Réka Eszter vers- és prózamondás, Takács Julianna, Mester Fanni Mozgásművészet és moderntánc-csoport kategóriákban.

gimnázium vegyes kara Helikoni Különdíjjal tért haza Fotó: PM

A Pannon Oktatási Központ Magángimnázium színészei bronz minősítést, Major Melinda képzőművészeti kategóriában bronz minősítést kapott. Kapusi Viki és Balla Bence duó­ja a könnyűzenei kategóriában ezüst minősítést ért el.

A bánkisok eredményei a Keszthelyi Helikoni Ünnepségeken: a Pentelei Kurjantók (népdal kategória): arany minősítés, és a Magyar Állami Népi Együttes különdíja, a Centrum Kórus: ezüst minősítés – Csuka Zoltán (vers- és prózamondás): bronz minősítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában