Rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés

Három nyomós ok is volt arra, hogy szerdán rendkívüli ülést tartson a Fejér Megyei Közgyűlés.

Szanyi-Nagy Judit/FMH

A gyorsan összehívott és lezajlott ülés produktív volt: mindhárom napirendi pontot egyhangúan elfogadta a tagság.

Ez azt jelenti, hogy támogatták a csütörtöki, klímavédelmi szövetség létrehozásáról szóló együttműködés létrejöttét, melynek célja, hogy a klímavédelem területén eddig külön-külön tett intézkedéseket a városok összehangolják, és országosan, együttesen működtessék, cselekvési programot és tervet dolgozzanak ki, majd közösen megvalósítsák azokat.

Második napirendi pontként elfogadták az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) legutóbb benyújtott kérelmét: eszerint a közeljövőben 750 ezer forint értékben támogatják a Fejér megyei mentőket, akik az összegből 30 darab orvosi, sebészeti ollót vásárolhatnak.

Korábban beszámoltunk róla: a megyei kistelepüléseknek összesen 20 millió forintot biztosíthat a megye előadóművészeti tevékenységre, rendezvényekre, programokra. A támogatott események „kivitelezési” határideje május, ám a Közgyűlés egyhangúan szorgalmazza, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet, s az amúgy is jellemzően nyáron tartandó rendezvények miatt a megvalósítási határidő december 31. legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!