A megbízatás minden esetben a felelősség terhét teszi a vállukra

2019.10.16. 07:00

Régi-új polgármesterek a környező régió településein

A mostani szereplőknek nem kellett megküzdeniük senkivel a polgármesteri székükért az elmúlt hét végi választáson.

Balogh Tamás

Az előző éveik mindennapja a helytállásukról szólt. Azokon a megmérettetéseken rendre sikeresen helytálltak és a közösségükből senki nem jelentkezett a riválisuknak. Két régi-új polgármesterrel beszélgettünk.

Kész tervekkel az új ciklus elején

Rauf Norbert, Daruszentmiklós első embere volt és maradt.

Daruszentmiklóson felújították a községházát az energetikai pályázatból

– Bízok benne, hogy nem az érdektelenség miatt nem indult más ezért a posztért, hanem azért, mert a polgárok nagy része megelégedett a munkámmal. Természetesen megvannak a következő ciklusra vonatkozó terveim, amiket már egyeztettem is az országgyűlési képviselőkkel. Van mit fejleszteni a településen. Most a legfontosabb a már elnyert pályázataink megvalósulása. Jelenleg folynak a közbeszerzési eljárások, és az után szeretnénk, ha lehet még az idén, vagy a jövő tavasszal, hogy megkezdődjenek a fejlesztéseink.

Rauf Norbert, Daruszentmiklós újraválasztott polgármestere
Fotók: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

– Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert a közgyűlés valamennyi tagjával együtt tudok dolgozni. Nyugodt szívvel fogunk neki a ránk váró feladatoknak.

Az én kampányom most kezdődött

Farkas Imre, Előszállás polgármestere is versenytárs nélkül nyerte el az újabb megbízatását.

Előszálláson megvalósult a csatornázás

– Azt gondolom, hogy azért nem kell izgulnom, mert mindig úgy tartottam, ha megnyerek egy választást, akkor a kampány attól a naptól kezdődik, és nem az utolsó öt hónapban kell nekiállni kampányolni. Nekem előbb négy, majd öt évem volt arra, hogy településvezetőként megmutassam, mire vagyok képes. Ezt mutatta, hogy nem indult ellenem senki, bár én sem szerettem volna újból polgármester lenni, de így ebben a helyzetben elvállaltam. Ugyanúgy megy majd tovább az élet (ha minden jól megy) mint az előző kilenc évben.

Farkas Imre versenytárs nélkül lett Előszállás polgármestere

– Természetesen már megvannak a konkrét terveim. Mindenképpen szeretném, ha a település útjai, járdái, a víz­elvezető árkok szilárd burkolatúak lennének. Szeretném a piacunkat egy méltóbb környezetbe helyezni, és az egészségházat, a gondozási központot, valamint a körzeti megbízott irodáját felújítani. Ez egy nagy teher, mert a munkámat a korábbi évek vehemenciájával kell tovább folytatnom. A mellettem felsorakozó közgyűlés tagjai a megfelelő partnereim lesznek. Valamennyit jól ismerem, dolgoztunk is már együtt, újból sikeresek lehetünk.

Visszatért a korábbi polgármester

Scheier Zsolt lett Nagykarácsony polgármestere.

Öt év után tért vissza, korábban egy cikluson át ő volt a falu első embere. Ezt a tevékenységét szolgálatnak tekinti.

– Döntöttek az emberek. Arról, hogy az elmúlt öt év, vagy az azt megelőző hat közül, (amikor én töltöttem be ezt a tisztséget) melyik irány felelt meg nekik. Örülök a megbízatásnak, de tudom, hogy az igazi munka most, a kampány után kezdődik. Egyelőre felelőtlenség lenne a részletes tervekről beszélni, mert előbb bele kell látni az önkormányzatunk költségvetésébe. Az elmúlt öt évben sok változás történt, ezeket át kell nézni, és az új testületnek fel kell állni. A részletes terveket velük, közösen kell majd kidolgoznunk.

Scheier Zsolt öt év után tért viszsza Nagykarácsony élére

– Számomra a Szőlőhegy egy sajnálatosan elfelejtett kiindulási pont. Ott szeretnék egy internettel, számítógéppel, nyomtatóval ellátott közösségi házat kialakítani az ott lakók számára. Ezt legalább heti egy alkalommal működtetnénk a kulturális szervezőnkkel. A településünk tisztántartása elengedhetetlen. Óriási feladat lesz a mostani vállalhatatlan orvosi ellátás biztosítása, amihez először is rendbe kell hozni a rendelő és a hozzá tartozó szolgálati lakás épületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában