Mesedélután

2017.10.03. 09:30

Udvari Emese meséi Rácalmáson

RÁCALMÁS Érdekes kísérletnek lehettünk tanúi a kisváros könyvtárában – egy érdekes embertől, akit régen láttunk.

Pekarek János

Timárné Udvari Emese bábos meséjét tátott szájjal hallgatták a gyerekek

Fotó: Ady Géza

Nagysikerű mesedélutánt tartott a rácalmási könyvtárban pénteken (ahogyan egy hírben már beszámoltunk róla) Timárné Udvari Emese.

A hölgy neve nem lehet ismeretlen dunaújvárosi színházbarátoknak: anno a legendás Pont amatőr színjátszó együttesnél kezdte a színi pályát, Adorján Viktor vezetésével. A dunaújvárosi Bemutatószínpadtól került a Veszprémi Petőfi Színházhoz Nyirkó Istvánnal együtt. Ott már nem annyira színészként („úgy gondoltam, meghagyom másnak a rivaldafényt!”), mint inkább kellékesként, öltöztetőként, súgóként, ügyelőként, statisztaként dolgozott – végül húsz év múlva rendezőasszisztensként vált meg az intézménytől, családi okokból.

Azóta Rácalmáson él, kézművesként dolgozik: ékszereket készít. Saját meghatározása szerint „égszereket” csinál: kagylóból, gyöngyházból.

Timárné Udvari Emese bábos meséjét tátott szájjal hallgatták a gyerekek
Fotós: Ady Géza

Ám a mese és a gyerekek (felnőtt lánya, két és fél hónapos unokája van) csak nem hagyták nyugodni. Meseudvar címen ezért internetes oldalt is indított – és belevágott a rendszeres mesélésbe is. Általában olyan mesedélutánokat szervez, ahol „csak” mesél, a múlt héten azonban merész kísérletezésbe kezdett: a mese mellett bábozás, játék, ének, tánc is szerepelt a műsoron.

- Műsor közben annyira a gyerekekre figyelek, hogy mást nem is nagyon veszek észre. Még emésztgetem a kísérlet tanulságait, a sok gyerek-korosztály együttműködését, játékát. Nem volt rossz, de talán hasznosabb, ha egyszerre csak egy műfajra összpontosítok: a mesére.

Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a múlt heti kísérlet nem a véletlenen alapult: lánya a kecskeméti Ciróka Bábszínház művésze, és veje is szakmabeli, operett- és operaénekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában