az ország minden szegletéből érkeztek

2019.12.10. 14:00

Premier volt a nagykarácsonyi Mikulás-házban, ajándékokkal

Ahogy hírlik, a Mikulás egész évben tevékenykedik, és bár igazán nagyon sok segítője van a világban, de december hatodikán mégiscsak rengeteg dolga akad. Ezen a napon elmenni hozzá egy jó szóra, egy mosolyért, egy örök emlékért, az ám a valami!

Balogh Tamás

Mi is útra keltünk, hogy egy cinkos mosolyt váltsunk vele, és megnézzük az igazi vendégeit, a hozzá messziről érkezett, és miatta izgatott gyerekeket Nagykarácsonyban.

A Mikulás kedvesen fogadja a hozzá látogató gyermekeket, a virgácsok tiltólistán vannak

Csoportosan

Egymást váltották az autóbuszokkal érkezők. Az igen jó hangulatú, Biatorbágyról és Gárdonyból odautazókat egy újabb, a vidámságtól zajos, népes csoport váltotta, ők a Varázskert bölcsődéből, Dunaföldvárról látogattak a mesebeli helyre aznap délután. Vezetőjük Bálint Erika volt.

– Tizennyolc gyerekkel és tizenhárom felnőtt kísérővel érkeztünk. Ezt a kirándulásunkat – ami része a közhasznú tevékenységünknek, hiszen nagycsaládosokat és rászorulókat hoztunk magunkkal – az alapítványunk fedezte. Alaposan felkészültünk. Ezek a pici gyerekek már nagyon szépen énekelnek, és izgalommal vártak erre az utazásra. Láthatóan szépnek találták a helyszínt, és elvarázsolta őket a találkozás a Mikulással. Az örömük a kísérőikre is átszállt. Kellemes emlékeket viszünk magunkkal.

Dunaföldvárról, a Varázskert bölcsődéből látogattak a mesebeli helyre, hogy találkozzanak a nagyszakállú, jóságos Mikulással és a manóival Fotók: Balogh Tamás/Dunaújvárosi Hírlap

Az unokákkal érkeztek

A fiatalos és boldog nagyszülők: Puskás Imre és a felsége Katika, három gyönyörű gyerekkel, Diánával, Dénessel és Bíborkával Cecéről érkeztek.

– Szívesen jöttünk, mert szerettünk volna örömöt szerezni az unokáinknak. Úgy érzem, hogy maradéktalanul sikerült. Ennyi idős koromban én is így készültem erre a napra, ahogy ők. Sajnos a virgácsból is kaptam minden alkalommal, mert nagyon ­rossz gyerek voltam! Mára már persze teljesen megjavultam – mesélte nevetve.

Palkovics József, felesége, Krisztina és Attila

Ők is segítettek a bajban

A közelmúlt Mikulás-házas tűzvésze után Palkovics József és felesége, Krisztina Székesfehérvárról indult útnak segíteni.

– Nem hagyhattam, hogy a mindenhonnét érkező gyerekeknek elvesszen ez a mesebeli lehetőség, ezért aztán segítettem, amiben csak tudtam, nehogy csalódjanak. A festés-mázolásból vettem ki a részemet. Ma már a kisfiammal, a másfél éves Attilával érkeztünk, jó érzés volt visszatérni. Neki minden nagyon tetszett, elvarázsolta a Mikulás és a szobája, de legjobban a nyuszikkal való találkozásnak örült. Békésen töltötte itt az időt, hiszen ő egy mindenkivel barátságos kisfiú. A hely varázsa tovább él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!