Több mint 800 települést támogatnak

2019.08.28. 18:00

Perkáta volt az első adományosztó állomáshely

A Legyen öröm az iskolakezdés elnevezésű akció keretein belül a Katolikus Karitásztól vehettek át tanszereket a gyermekek több mint 800 településen.

Horváth Dóra

A kezdeményezés első állomása Perkáta volt, ahol 2019. augusztus 26-án Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke adta át az adományokat, amelyek a többi között iskolatáskát és egy tízezer forint értékű vásárlási utalványt is tartalmaztak.

Az átadóünnepségen elsőként Toldi Hajnal, a perkátai karitász vezetője üdvözölte a megjelenteket. Megköszönte mindenkinek a nagylelkű segítséget. Ezt követően Csapai Johanna énekét, Irimi Zsanett és Tóth Csaba szavalatát hallgathatták meg. Utánuk Spányi Antal püspök beszélt arról, hogy az iskola nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőnek is komoly feladat, nehéz megszokni az új rendszert, és előteremteni az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket. „A Katolikus Karitász megérti ezeket a gondokat és segíteni szeretne rajtuk” – mondta Spányi Antal. Sok sikert kívánt a tanévhez, és átadta a szót Somogyi Balázsnak, Perkáta polgármesterének, aki köszöntött minden jelenlévőt, s visszaemlékezett arra, hogy egykoron a Győry-kastély is oktatási intézményként funkcionált. Hangsúlyozta a perkátai helyi karitász kiemelkedő tevékenységét, s megemlítette, hogy annak vezetője, Toldi Hajnal a 2018-as évben Perkátáért Emlékéremben részesült.

Spányi Antal megyés püspök az iskolakezdési feladatokról is beszélt Fotó: a szerző

A beszédeket követően adták át a támogatásokat, amelyeket minden gyermek örömmel vett át.

A Katolikus Karitász iskolakezdési akciója 2019. szeptember 15-ig tart, s nem csupán a hazai, de külhoni településeknek is a segítségére van a kezdeményezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában