meghatározzák a jövőt

2017.12.28. 07:00

Köszönet a dunaújvárosi óvónők odaadó, évtizedes munkájáért

A karácsonyi ünnepek előtt köszöntötte jubilánsait és kitüntetettjeit a Pedagógusok Szakszervezete.

DH

Kiemelkedő szakszervezeti munkájukért köszöntötték az ünnepelteket Fotó: amatőr felvétel

„Feladat, hivatás a nevelés, törődés az oktatás terén kiemelkedően fontos tevékenység. Meghatározza a jelent a jövőt, mert a felnövekvő ifjúság azt viszi magával útravalóul, amit a dajka nénik, óvó nénik, tanítók, tanárok önzetlenül a szülők segítségével tesznek – fogalmazott köszöntőjében Haraszti Júlia.

„A ma kihívásai messzemenően új megoldásokat igényelnek, de az összefogás, a szervezettség, a szolidaritás nélkülözhetetlen eleme a szervezeti munkának, ha azt akarjuk, hogy gyermekeink is megtalálhassák helyüket abban a közösségben, amelynek önök immár 60, 50, 40, 25 éve – néha megpróbáltatások árán is – hűséges tagjai maradtak. Úgy gondolom, hogy a közösségért tenni mindig nemes feladat volt, kiváltképpen akkor, amikor erre a legnagyobb szükség van. Köszönet a sok-sok önfeláldozó tevékenységért, amit társadalmi munkával szabadidejükben a közösségért végeztek munkájuk és családjuk megbecsülése mellett.” – fogalmazott köszöntő beszédében Haraszti Júliana, a PSZ helyi titkára.

A jubilánsok: Fritcz Ádámné dajka, aki 1968 májusában a 12 számú óvodában kezdett dolgozni. Szeretett dolgozni. Nyugdíjba vonulásáig segítette a gyermekek mindennapjait.

Kiemelkedő szakszervezeti munkájukért köszöntötték az ünnepelteket
Fotó: amatőr felvétel

Csepregi Jánosné óvodapedagógus. Óvónői pályáját 1974-ben kezdte a mezőfalvai óvodában. 1991-ben Dunaújvárosba költözött. A 14. számú, majd a 4. számú a mai Csillagvirág óvodába helyezkedett el, ahol nyugdíjba vonulásáig dolgozott.

Gálné Horváth Piroska óvodapedagógus. 1974-től képesítés nélküli óvónőként a 16. számú óvodában, a Radarban dolgozott. Diplomáját 1976-ban szerezte meg Kecskeméten az óvónőképzőben. A Zalka Máté óvodából ment nyugdíjba.

Polányi Jánosné dajka, konyhalány. 1985-ben került a 21. számú Margaréta óvodába először dajkaként, majdkésőbb konyhalányként dolgozott nyugdíjba vonulásáig. A gyerekek szellemi és testi fejlődésükre is egyaránt odafigyelt. Nyugdíjba vonulásáig minden tevékenységét szeretettel végezte.

Vinczepálné Török Katalin óvodapedagógus. Érettségi után a 17. számú napköziotthonos óvodában kezdett el dolgozni, majd 2004-től 2015-ig a Római városrészi tagóvoda vezetője volt, nyugdíjazásáig.

Papp Gézáné óvodapedagógus. A főiskola után a 21. számú óvodába került, majd áthelyezéssel a Százszorszép óvodába dolgozik jelenleg is.

Vass Sándorné árukihordó.

1986-ban került az óvodai ágazatba, mint árukihordó. Itt dolgozott nyugdíjba vonulásásig.

Ajtony Krisztina testnevelés-német szakos tanár. 1992-ben, a Ságvári Endre Általános Iskolában kezdett tanítani testnevelés és német nyelvet. Jelenleg a Széchenyi István Gimnáziumban dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában