Vállalkozóként használná rutinját

2019.01.30. 11:30

Pecsét István ismét nagy célt tűzött ki maga elé

A város és a városkörnyék, benne olvasóink korábbi támogatottjáról a (méltán) rendkívüli népszerűségre szert tett Pecsét Istvánról csak jó híreink vannak!

Pekarek János

Feledhetetlen az a pillanat, amikor évekkel ezelőtt a súlyos Crohn-betegségben (az emésztőszervek megbetegedése) szenvedő fiatalember megjelent szerkesztőségünkben, és megrázó riportban beszélte el, hogy a tizenöt éves kora óta folyamatosan szedett gyógyszerek mellékhatásai tönkretették a máját, s ezért májátültetésre szorult – ami közben az orvosok felfedezték, hogy epevezetékén rákos csomók alakultak ki. Több kezelés és beavatkozás után állapota gyakorlatilag reménytelenné vált, az európai orvoslás lehetőségei kimerültek.

Pecsét István szerkesztőségünkben
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Hihetetlen történet kezdődött ekkor: István maga kutatta fel a kriosebészettel és más, többnyire még kísérleti szakaszban lévő eljárással foglalkozó kínai klinikát Guangzhouban, a korábbi Kantonban, ahol több mint tízmillió forintért vállalnák kezelését. Ahogyan a bevezetőben írtuk: a város és a városkörnyék, önkormányzatok, intézmények, magánemberek adományaiból, gyűjtőakcióiból jött össze végül a szükséges összeg, és István több szakaszban zajló, többéves kezeléssorozat végén elmondhatta magáról, hogy tünetmentes! S az maradt a gyógyulás óta eltelt másfél évben, mind a mai napig.

Ezt erősítette meg a szerkesztőségünkkel folytatott tegnapi telefonbeszélgetésünkben is: a múlt héten járt azon a budapesti klinikán, ahol hazai kezelése zajlott, s ahol a rendszeres ellenőrző vizsgálatokat végzik rajta. Rákos sejteknek nincs nyoma a szervezetében!

Ez az a jó hír, amivel egyszerűen nem lehetünk eléggé elégedettek. Különösen, hogy ez kiváló alapot ad arra, hogy a február végén sorrakerülő újabb, a kínai Guangzhouban lezajló, minden részletre kiterjedő ellenőrző vizsgálat is reményt keltő eredménnyel záruljon. Talán nem is a reményt keltő a megfelelő kifejezés – de a még pontosabb fogalmak keresését meghagyjuk a februári vizsgálatok utánra. Különösen azért, mert István, ha már Kínában jár, egy másik, sanghaji klinikán részt vesz majd olyan kezeléseken, amelyektől meg­gyógyulhat majd végre évtizedek óta kínzó Crohn-betegségéből is. De hát a Crohn-betegség gyógyíthatatlan, jegyeztük meg. Egy újabb feledhetetlen mondatot kaptunk erre: a rákra is ezt mondták...

Vállalkozóként használná rutinját

Pecsét István barátunk, aki példamutató kitartással, élniakarással és hittel csinálta végig a gyógyulásához vezető hónapokat, ma, amikor nem orvoshoz jár, akkor tanul.

Eredeti hivatása bányamérnök, amiben dolgozott is, igaz, csak néhány hónapot, a betegsége előtt, egy baranyai kőbányában.

Gyógyulása után, munkát keresve kapott egy másik ajánlatot, ugyancsak egy bányától, ahol külfejtéssel lignitet bányásznak – ám külföldi utazásai alatt, s a saját, valamint más magyar betegtársai gyógyítását menedzselő tevékenysége során szerzett tapasztalatait külkereskedő vállalkozóként szeretné hasznosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában