Állampolgári ismereteket és szakmai gyakorlatot szereznek a diákok játékos formában

2019.12.18. 17:00

Pártprogramok és ünnepi vásár a Rudasban

Minden évben izgalmas időszak az iskola életében a Rudas hét.

Török Tímea

A diákok által alapított pártok viadala a tizenegyedikes évfolyam osztályai között zajlik. Így állampolgári ismereteket szereznek a lassacskán első választói korba érő diákok, egyszerre játékosan és közben nagyon is komolyan.

Hétfőn berendezték a pártközpontokat, majd programot hirdettek, bemutatták az osztályonként alakult szervezet logóját, pólóit, zászlóját és este jégdiszkót szerveztek a pártok közösen. Szerdán a kampány tovább folytatódott a választók kegyeiért a pártfilmek bemutatásával. A vetélytársak egész héten szimpatizánsokat gyűjtenek, leendő szavazóiknak kedveskedve, egyesek finomságokkal, hovatovább kókuszgolyóval csábítják a szavazókat, mások inkább ellenállhatatlan programokat szerveznek híveik meggyőzéséhez, mint például koncerteket, tanár–diák vetélkedőket.

A Rudas egyik pártja kortesbeszéd közben
Fotók: Rudas iskola

A Rudas hét a szavazók verbuválásával, csütörtökön a kortesbeszédekkel, majd a titkos szavazást követően az eredményhirdetéssel csúcsosodik ki. Az érvényes szavazatok megszámlálásáig tanárgála, majd éjszakába nyúló programsorozat, úgynevezett LAN-parti, szabadulószoba és akadálypálya szórakoztatja a rudasos diákok közönségét.

Végül a téli szünet előtti utolsó napon, pénteken előbb az osztályok saját karácsonyt, majd közösen is az összetartozást jelképezve és erősítve iskolakarácsonyt is tartanak – mondta el lapunknak Nagyné Fauszt Csilla, a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégiuma nevelési és közismereti igazgatóhelyettese.

Ünnepi vásár

A Rudas héttel egy időben karácsonyi vásárt is rendeznek az iskolában, amely már évtizedes hagyomány az iskolában. A vásár során a diákok gyakorlatban is alkalmazhatják az elméleti tudásukat. Kézműves termékeket árulnak társaiknak, pedagógusoknak a rudasos tanulók. A kínálatban – amelynek összeválogatásánál is szempont volt az ízlésformálás – a többi között házi szappan, mézeskalács, házi sütemény is szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában