Mentés Velencénél

2018.08.25. 17:00

Öt embert húztak ki a viharjelzésnél a tóból

Az augusztus huszonharmadikán érvényben lévő másodfokú viharjelzés idején öt ember életét mentették meg a vízi rendőrök a Velencei-tavon.

duol.hu

Fotó: pixabay

A Velencei-tó Nagy-tisztás elnevezésű vízterületéről mentettek ki csütörtökön délután három embert a vízi rendőrök. Egy 26 éves budapesti nő két társával együtt egy SUP deszkával próbált partra jutni a viharjelzés idején, az erős hullámzás miatt azonban ez önerejükből nem sikerült. Az intézkedő rendőrök a bajba jutott személyeket szolgálati kisgéphajójukba segítették, és a strandeszközzel együtt a gárdonyi strandra vitték. Még ugyanaznap délután a tó Templom-tisztás nevű területén lettek figyelmesek a vízi rendőrök egy sodródó gumicsónakra, amelyben két személy tartózkodott. Ők elmondták, hogy az erős szél miatt önerőből képtelenek voltak kievezni a partra. A 29 éves törteli nőt és a 27 éves szerencsi férfit a rendőrök vitték biztonságba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában