Dunaújváros a dinamikusan fejlődő magyar turizmus pillére lehet

2019.09.14. 07:00

Ősszel folytatódnak a beruházások a szigeten

A Szalki-sziget jövőjével, fejlesztésével kapcsolatban tartottak csütörtök délután sajtótájékoztatót a szigeten.

Agárdy Csaba

Az eseményen megjelent – többek között – dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, és Mádai Balázs, a DVG Zrt. vezérigazgatója.

Cserna Gábor köszöntőjét pénteki számunkban már közöltük. A bejárással egybekötött sajtótájékoztató további részleteiről ezúttal számolunk be.

Mádai Balázs (balról) és Guller Zoltán jó hírekkel érkeztek

Guller Zoltán sok érdekességgel szolgált. Egyebek között elmondta, a magyar turizmus az aranykorát éli, több mint négyszázezer embernek biztosít munkát. Ez annak is köszönhető, hogy a kormány stratégiai ágazatnak minősítette a turizmust.

 

– Pénz, paripa, fegyver a rendelkezésünkre áll, ezernél is több turisztikai beruházás van folyamatban Magyarországon. Középtávú célunk, hogy hamarosan Közép-Európa turisztikai központja legyen hazánk – mondta Guller Zoltán.

Beszédében kitért Dunaújváros sikereire is. Megtudhattuk, hogy országjáráson vesz részt, de olyan hosszú lista a már megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről, mint itt, Dunaújvárosban, sehol sem fogadta.

Sokat fejlődött a Szalki-sziget a közelmúltban
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Dunaújváros a magyar turizmusban végre megkapta azt a helyet, amit megérdemel, a város lendületbe jött, az elmúlt négy évben huszonhét százalékos volt a városban a turizmus növekedése. Tavaly tizennyolcezer vendég, hatvanezer éjszakát töltött a településen. Hiszek abban, hogy a dinamikusan fejlődő turizmusunk egyik pillére lesz Dunaújváros – fejezte be tájékoztatóját a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Őt Mádai Balázs követte, akitől ugyancsak jó híreket hallhattunk: – A napokban átadjuk a felújított Fabó Éva Sportuszodát. A TOP-pályázatoknak és a Modern Városok Programjának köszönhetően nem állnak meg a fejlesztések, a Szalki-szigeten már ősszel folytatódnak a beruházások. A közeljövőben egy újabb szállodával gazdagodik a város, a támogató szerződést ez ügyben már aláírtuk, és az engedélyezési terv is elkészült – tudtuk meg a DVG Zrt. első emberétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában