cserna gábor

2017.10.26. 19:40

Érkezik a nyugdíjprémium az időseknek

Idén először lesz mód arra, hogy törvény által szabályozottan valamennyi idős, szépkorú nyugdíjprémiumot kapjon novemberben, mondta Cserna Gábor, a Fidesz helyi elnöke a tegnapi sajtótájékoztatóján.

Körmendi Erzsébet

a

Ha a gazdasági növekedés mértéke olyan, ami azt lehetővé teszi, akkor egyszeri nyugdíjprémiumot kell fizetni, hangsúlyozta Cserna Gábor, a Fidesz dunaújvárosi elnöke. Az idei év az első, amikor mintegy 2,6 millió nyugdíjas kaphat így átlag 24 ezer forintot. A helyi elnök Orbán Viktor miniszterelnököt idézte, aki úgy fogalmazott az idősek világnapja táján, „ha sikeres az ország aktív része, akkor legyen sikeres a munka szempontjából már inaktív része is, hiszen az ő munkájuk is hozzájárult a most aktívak eredményéhez.” A prémiumon felül alanyi jogon kapja minden nyugdíjas a 10 ezer forintot Erzsébet-utalvány formájában, valamint Dunaújvárosban további 5 ezer forint támogatást ad az önkormányzat karácsony előtt.

Idén 4,1 százalék a gazdasági növekedés mértéke, jövőre 4,3 százalékot jeleznek, vagyis – ha a Fidesz-kormány folytathatja a munkát – esély van jövőre is a nyugdíjprémiumra. Majd elmondta, hogy a nemzeti konzultációhoz kapcsolódóan Adonyban november 7-én, Dunaújvárosban november 14-én tartanak lakossági fórumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában