séta

2019.04.07. 17:00

Nyílt levél egy jobb világért

Kovács Leonóra 9/1. - Lorántffy szakközépiskola

Kedves barátom!

Elgondolkoztál már azon, hogy annak az embernek, akivel ma azért voltál türelmetlen, mert otthon nem kaptál pénzt új telefonra, talán ételre sincs pénze? A kutyát, akibe belerúgtál hasonló okból, talán egy beteg gyerek várja haza? A lány, akit kövérnek neveztél, esetleg súlyos beteg? Azt mondod, hogy az a szemét, amit eldobsz, nem számít, mert nagyon apró? Gondolkozz! Sokan vagyunk a Földön, és ha minden ember így tenne, még ennél is nagyobb szemétben élnénk!

A nagyon jó emberi érzéseink egyike a hála Fotó: internet

Kiközösítesz valakit, mert szerinted fura, de csak belefáradt abba, hogy senkinek sem tud megfelelni. Pedig minden ember csodálatos. Csodálatos, akárcsak te magad! Olvastam egy történetet: egy fiúnak nem volt pénze, ezért ételt lopott, hogy az anyjának és neki legyen mit enni. Egyszer elkapták, és fel akarták jelenteni, de egy ember megértette őt, és megsajnálta: kifizette az ételt. A fiúnak ennyit mondott: azért teszem ezt, hogy később te is jót tegyél mással! Évekkel később a fiúból orvos lett, és a betegei közül az egyik, aki nehéz körülmények között élt, nem tudta kifizetni a számlát. Az orvos elengedte a tartozást.

Légy hálás! Hálás lehetsz azért is, ha előreengednek a buszon, vagy ha a barátaid, az igaz barátaid szeretnek. Tűzz ki olyan célokat, amiket meg szeretnél valósítani, mert fontosak neked! Legyen az pénzgyűjtés telefonra, vagy egy könyv elolvasása, esetleg a maratoni futóversenyen való részvétel. Ne szólj le senkit azért, mert önmaga mer lenni, legyél te is önmagad! Ne félj a sokszínűségtől!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában