mézes reggeli

2019.11.17. 07:00

Népszerűsítik a mézfogyasztást a rácalmási tanulók körében

Az idei mézes reggeli alkalmából is Csurgó István méhész termékeit kóstolhatták a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola diákjai pénteken délelőtt.

Tóth Alexandra

Az európai mézes reggeli akciójához csatlakozva már több mint tíz éve kínálja mézzel a diákjait egy novemberi napon a rácalmási általános iskola. A programon minden osztály részt vesz, a gyerekek kifejezetten szeretik és várják ezt az alkalmat. Baráth Józsefné, a 3. a osztályfőnöke elmondta, a tanulók már napok óta mézesreggeli-lázban égtek, alig várták, hogy megkóstolhassák Csurgó István legújabb kínálatát.

A Jankovich iskola diákjai nagy örömmel kóstolták meg a mézet, amit már a tananyagba is becsempésztek
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A méz és a méhek témáját a tanórák anyagába is belecsempészték a legtöbb osztályban, készültek például gyurmaméhecskék és méhes rajzok, és több pedagógus is levetített néhányat az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által ajánlott oktatófilmekből, az adott korosztálynak megfelelőt választva. Márta István igazgatóhelyettes elmondta, elsősorban az egészséges életmódra nevelés a céljuk a programmal.

A különböző ízű mézeket össze is hasonlíthatták

Hozzátette, több olyan tanuló is van, aki a mézes reggelinek köszönhetően kóstolt először életében mézet, és annak ellenére, hogy sajnos valamennyi élelmiszerünk mesterséges aromákat, édesítőket és cukrot tartalmaznak, kifejezetten ízletesnek találták Csurgó István mézeit. Nem csoda, hiszen termékei minőségét a szakma legnagyobbjai is elismerik.

Márta István (j) és a háttérben Csurgó István rácalmási méhész

A méhész arról számolt be, hogy a 2018-as Év méze versenyen a Gyalogakác méze országos második helyezést ért el egy szigorú zsűri ítélete alapján. Első ízben cukrászok kóstolták meg és értékelték zamat alapján, majd laboratóriumban vizsgálták a beltartalmi értékét. A díjnyertes méz valóban páratlanul zamatos, de nem csak ez, hanem a többi is ízlett a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában